Η λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην ΒΙΠΕ Πατρών, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τους εργαζομένους και τους επιχειρηματίες της περιοχής τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης στο Υπουργείο Εργασίας με υπηρεσιακούς παράγοντες και παρόντες επίσης, τον πρόεδρο του ΣΕΒΠ&ΔΕ Κλεομένη Μπάρλο και τον Γενικό Διευθυντή, Νικόλαο Κοτσώνη, την Τρίτη 26 Απρίλιου 2022.

Η συνεργασία βασίζεται τόσο στο νέο νόμο, αλλά και στο ακίνητο που διαθέτει η ΠΔΕ στην ΒΙΠΕ το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό.

Ο σχετικός νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε κινείται στη σωστή κατεύθυνση δεδομένου ότι θα καλύψει την ανάγκη φύλαξης βρεφών έως 2,5 ετών εντός επιχειρήσεων σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο.

Ο κ. Ζαΐμης ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση αλλά και τροποποιήσεις: «Απαιτούνται διευκρινίσεις προκειμένου στην επερχόμενη ΚΥΑ αλλά και την πρόκληση που θα ακολουθήσει να διευκρινιστούν και να συνάδουν οι ουσιαστικές ανάγκες των εργαζομένων (με βρέφη) σε επιχειρήσεις εντός ΒΙΠΕ με αυτές που προδιαγράφονται στον νόμο. Επίσης απαιτείται κριτήριο γεωγραφικού προσδιορισμού στον επιμερισμό των χρημάτων του προγράμματος ώστε να μπορούν να εκπροσωπούνται αναλογικά και οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας. Για τον λόγο αυτό η ΠΔΕ μαζί με τον ΣΕΒΔΠΔΕ θα στείλει επείγον υπόμνημα με ρεαλιστικές και διευκρινιστικές προτάσεις στην Υφυπουργό Εργασίας κα Συρεγγέλα».