Ο εφιάλτης ξυπνά για την Βασιλική και την Χάιδω στη Γη της ελιάς. Ο Φίλιππος παίρνει το μωρό με το καρότσι και το πηγαίνει βόλτα μόνος του, γιατί η Βασιλική είναι κουρασμένη και έχει να κάνει πολλές δουλειές στο σπίτι. Στον δρόμο όμως τους χτυπά ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με όσα γράφει για τη Γη της ελιάς στο περιοδικό Τηλέραμα η Φαίδρα Στάθη, πατέρας και κόρη οδηγούνται στο νοσοκομείο . Η Χάιδω και η Βασιλική σπεύδουν πανικόβλητες κοντά τους. Δυστυχώς, οι γιατροί δεν έχουν καλά νέα. Η κατάσταση πατέρα και κόρης είναι πολύ κρίσιμη και οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

Η Χάιδω τρελαίνεται στην ιδέα ότι θα χάσει άλλο ένα παιδί, αλλά και το εγγόνι της. Η Βασιλική είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης στη Γη της ελιάς και προσεύχεται ο άντρας που αγαπά και το παιδί τους να καταφέρουν να επιβιώσουν. Ο Στάθης προσπαθεί να της συμπαρασταθεί όσο μπορεί.

Στο μεταξύ, τα φοβερά νέα μαθαίνουν η Αρετή και ο Στέφανος, που, παρά τα όσα έχουν μεσολαβήσει δεν θα μπορούσαν σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή να μην τρέξουν κοντά στη Βασιλική. Όμως η νεαρή κοπέλα έχει πληγωθεί βαθιά από την μητέρα και τον αδελφό της και, θολωμένη από τον πόνο που βιώνει, τους διώχνει και τους λέει πως δεν θέλει να τους ξαναδεί. Πλέον, στη Γη της ελιάς, οι Καπερνάροι έχουν χωριστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα.