Μετά τον κακό καιρό που έκανε τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, με αποτέλεσμα να μην βοηθηθούν τόσο τα καταστήματα εστίασης που είχαν βάλει τα τραπεζάκια τους στις πλατείες και στους πεζόδρομους της Πάτρας, η άνοιξη επανήλθε ακόμα πιο δριμύτερη.

Ο ήλιος και η υψηλή θερμοκρασία έχει επαναφέρει την τόνωση στα καταστήματα εστίασης της Πάτρας που πλέον ετοιμάζονται για την καλοκαιρινή σεζόν.  

Όμως ειδικότερα για τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του κέντρου της Πάτρας και της περιφέρειας αυτού, το διάστημα από το Πάσχα έως τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να είναι το καλύτερο τους, με τα τραπεζάκια να γεμίζουν από θαμώνες.

Είναι η εποχή που ακόμα κανείς δεν έχει φύγει από την Πάτρα για διακοπές, οι φοιτητές παραμένουν στην πόλη και ετοιμάζονται για την εξεταστική τους, ενώ οι ανοιξιάτικες νύχτες προσφέρονται για πλατεία, πεζόδρομο και τραπεζάκι.

Ήδη με την επιστροφή των φοιτητών η Ηφαίστου, η Γεροκωστοπούλου και η πλατεία Μαρκάτο έχει αρκετή κίνηση, ενώ αρκετή κίνηση υπάρχει και στην Τριών Ναυάρχων.

Τα καταστήματα εστίασης αναμένεται να έχουν αρκετό κόσμο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ειδικότερα τα μαγαζιά της Τριών Ναυάρχων και τα Ψηλαλώνια, όπου εκεί θα γίνει το Σάββατο η γιορτή των λουλουδιών.

Σε ότι αφορά τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας όλα τα μαγαζιά στις πιάτσες της Πάτρας γέμισαν από κόσμο την Μεγάλη Παρασκευή, ενώ αρκετά καλά κινήθηκαν και το Μεγάλο Σάββατο, κυρίως τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες.

Πλέον πάντως είναι η εποχή που τα τραπεζάκια σε στέκια και πιάτσες της Πάτρας, όπως η Ηφαίστου, η Τριών Ναυάρχων, το Κάστρο, τα Ψηλαλώνια έχουν μία παραπάνω κίνηση, ακόμα και τις καθημερινές.

Κάτι που σίγουρα θα δώσει μία ανάσα στον κλάδο της εστίασης, μετά από ένα δύσκολο και βαρύ χειμώνα που είχε. Ειδικότερα από τη στιγμή που τα μέτρα της πανδημίας ανήκουν πλέον στο παρελθόν.