Από 30% έως 50% κινήθηκε η πτώση την πασχαλινή περίοδο στην αγορά της Πάτρας, με τα εμπορικά καταστήματα να μην είναι ικανοποιημένα από την κίνηση που υπήρξε στα μαγαζιά.

Παρόλο που κατά διαστήματα και σε ορισμένες ημέρες υπήρξε μία μικρή κίνηση. Το σημαντικό είναι ότι αυτή τη φορά υπήρξε ένα μικρό ενδιαφέρον από τον κόσμο, κυρίως στα παιδικά ρούχα και στα παιδικά υποδήματα.

Όμως το εξίσου σημαντικό είναι ότι στο ενδιαφέρον αυτό ήταν δύσκολο να ανταποκριθεί η τσέπη των καταναλωτών που φάνηκε ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα για να κάνουν τα ψώνια και τις αγορές που ήθελαν.

Κι αυτό παρά τις καλές και τις γενικότερα συμφέρουσες τιμές που υπήρχαν στις βιτρίνες της πασχαλινής αγοράς των εμπορικών μαγαζιών. Το ενδιαφέρον από μόνο του λοιπόν δεν λέει και πολλά πράγματα, από την στιγμή που ο καταναλωτής δεν δύναται.

«Υπήρξε κατά διαστήματα κάποια κίνηση, όμως αυτό δεν άλλαξε την πτωτική πορεία σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους, ούτε έφερε κάποια ανάκαμψη στην αγορά» αναφέρει από την πλευρά ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Εμπορικού Συλλόγου Μάκης Μακρής.

Το ενδιαφέρον πλέον πέφτει στις ενδιάμεσες εκπτώσεις, με τους εμπόρους να ελπίζουν ότι κάτι θα γίνει στο δεκαήμερο που θα ισχύσουν αυτές. «Ελπίζουμε ο κόσμος να στηρίξει για τις αγορές τους τις τοπικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα της Πάτρας. Θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες σε πολλά είδη και πιστεύουμε ότι ο καταναλωτής θα τις αξιοποιήσει». Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκινούν την Δευτέρα στις 2 του μήνα.