Οι θρυλικοί The Sisters of Mercy, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα όλων των εποχών έρχονται στην Ελλάδα. Μετρώντας σαράντα χρόνια καλλιτεχνικής ύπαρξης, θα βρεθούν στις 3 Αυγούστου στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Ο όρος «ζωντανός θρύλος» για τους Sisters Of Mercy ταιριάζει απόλυτα. Ένα συγκρότημα που, μαζί με τους The Cure, The Smiths, Bauhaus και τους Joy Division, καθόρισαν τη δεκαετία του 1980 όχι μόνο στη μουσική αλλά και στην αισθητική και πολιτική κουλτούρα, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την εναλλακτική σκηνή.

Η μουσική των Sisters είναι μια ζοφερή και σκοτεινή διασταύρωση μεταξύ metal, hard rock και ψυχεδέλειας, που συχνά ενσωματώνει dance beats.

Οι ίδιοι οι Sisters αναφέρουν τους Leonard Cohen, The Stooges, Suicide και Motörhead ως τις μεγαλύτερες επιρροές τους.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1980 στο Leeds. Είναι παιδιά της τρομερής αυτής βρετανικής δεκαετίας, που άλλαξε όχι μόνο την πολιτική αλλά και την πολιτιστική φυσιογνωμία της χώρας.

Πηγή έμπνευσης για το όνομα τους, σύμφωνα με το συνοδευτικό μουσικό μύθο, στάθηκε το ομώνυμο τραγούδι του Leonard Cohen που ακουγόταν στην ταινία του Robert Altman «McCabe & Mrs. Miller» (1971) με τον Warren Beatty και τη Julie Christie.

Από τα πρώτα χρόνια, τα μόνα σταθερά μέλη των Sisters Of Mercy ήταν ο τραγουδιστής Andrew Eldritch με τη βαθιά και βαριά φωνή - σήμα κατατεθέν των Sisters - και ο πιο πιστός φίλος του, ο Dr. Avalanche, μία drum machine που αποτελεί τον στυλοβάτη του rhythm section του γκρουπ. Αρχικά εμφανιζόταν ως τρίο, οι δυο τους και ο Gary Marx στην κιθάρα.

Temple of Love (extended) [HQ] Sisters of Mercy
https://www.youtube.com/watch?v=evu3I0ZoERc

Το γκρουπ εδώ και τέσσερις δεκαετίες έχει ηχογραφήσει μόνο τρία άλμπουμ, τα οποία όμως είχαν τεράστιο αντίκτυπο τόσο στην ανεξάρτητη σκηνή όσο και στο mainstream rock: First And Last And Always (1985), Floodland (1987) και Vision Thing (1990).

Το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος «First and Last and Always» ηχογραφήθηκε με σύνθεση τεσσάρων ατόμων με τον μπασίστα Craig Adams και τον χαρισματικό κιθαρίστα Wayne Hussey, που γρήγορα ήρθαν σε σύγκρουση με τον αρχηγό του συγκροτήματος Andrew Eldritch. Μετά από πολλές αναταραχές και νομικές διαμάχες, ο Hussey και ο Adams σχημάτισαν τους The Mission και ο Eldritch άρχισε να εργάζεται για το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος, «Floodland», το οποίο ηχογραφήθηκε με την Patricia Morrison στο μπάσο. Είναι η φωνή της που ακούγεται στις μεγαλύτερες επιτυχίες των Sisters Of Mercy «This Corrosion», «Dominion» και «Lucretia My Reflection».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε!

Τιμές Εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 36 ευρώ
Ταμείο: 40 ευρώ

Σημεία Προπώλησης
Ηλεκτρονικά: viva.gr
Τηλεφωνικά: 11876
Σε όλα τα Viva Spots
(Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Yoleni's, αθηνόραμα.gr)