Αρκετά ικανοποιητικά κύλησαν οι μέρες του Πάσχα για την αγορά και τα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, με την ιστορική πόλη να δείχνει ότι αποτελεί έναν μαγνήτη για τους εκδρομείς και για αυτή την περίοδο, έχοντας φτάσει στο τέλος της χειμερινής σεζόν.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες των Καλαβρύτων τα μαγαζιά εστίασης, οι καφετέριες και τα εστιατόρια ήταν γεμάτα από κόσμο αυτές τις μέρες, με την επισκεψιμότητα να κορυφώνεται την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα όταν οι ετεροδημότες από τα γύρω χωριά, έκαναν την βόλτα τους στην αγορά, ύστερα από το σούβλισμα του οβελία.

Αρκετός κόσμος ανέβηκε στα Καλάβρυτα και μέσω του Οδοντωτού αφού όπως αναφέρουν οι φίλοι του ιστορικού τρένου, τα βαγόνια σε όλα σχεδόν τα δρομολόγια που έγιναν αυτές τις μέρες ήταν γεμάτα από κόσμο.

Οι κρατήσεις πάντως στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία των Καλαβρύτων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, έφτασαν τις μέρες του Πάσχα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνο Δαφαλιά, το 70%.

«Είναι ένα ικανοποιητικό ποσοστό αν σκεφτεί κανείς την εποχή που ζούμε και τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν, αλλά και το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος έπεσε κάπως αργά, η θερμοκρασία ήταν ανεβασμένη και οι περισσότεροι προτίμησαν για αυτές τις μέρες κυρίως παράκτια μέρη και νησιά» τονίζει ο ίδιος.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που είχαν τα Καλάβρυτα, από τους ετεροδημότες – παραθεριστές των γύρω χωριών, αλλά και αυτούς που αποφάσισαν να κάνουν μια αυθημερόν εκδρομή στην όμορφη πόλη, δούλεψε η αγορά και τα καταστήματα της, ακόμα και τις μέρες του Πάσχα.


Υπάρχει ενδιαφέρον και για την Πρωτομαγιά

Πάντως, η σεζόν δεν έχει κλείσει ακόμα για τα Καλάβρυτα και για τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά (γιατί υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που έχει κλείσει).

Μετά από τις μέρες του Πάσχα υπάρχει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, όπου και για αυτό παρατηρείται μία κινητικότητα και ένα ενδιαφέρον στις κρατήσεις.

«Πράγματι υπάρχει ένα ενδιαφέρον όμως ακόμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με πιο συγκεκριμένα στοιχεία. Ελπίζουμε ότι θα πάμε καλά και σε αυτό το τριήμερο αφού άλλωστε η περιοχή μας δεν είναι όμορφη μόνο τον χειμώνα, αλλά και την άνοιξη όπου υπάρχουν αρκετά πράγματα να κάνει ένας επισκέπτης».

Πάνω σε αυτό "μαγνήτη" επισκεπτών για τα Καλάβρυτα από τη στιγμή που έχει κλείσει το Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελούν ο Οδοντωτός και τα μοναστήρια της περιοχής, ενώ φυσικά υπάρχει και το πανελλήνιο πέρασμα από το Φαράγγι του Βουραϊκού, μια εκδήλωση που κάθε χρόνο φέρνει πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα στην περιοχή.