Η φετινή Eurovision είναι κοντά. Η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die together» θα διαγωνιστεί στις 10 Μαΐου, στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού.

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε το πρόσωπο που θα ανακοινώσει την υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας στον τελικό και δεν είναι άλλο από την περσινή διαγωνιζόμενη, Στεφανία Λυμπερακάκη.

Η τραγουδίστρια θα ανακοινώσει φέτος το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της 66ης Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 στο Pala Olympico του Τορίνο της Ιταλίας.

Έναν χρόνο μετά τη συμμετοχή της, η Στεφανία που πέρυσι με το «Last Dance» έφερε την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού, σήμερα παρουσιάζει τη δική της μουσική εκπομπή στην Ολλανδία, έχει κυκλοφορήσει τρία νέα singles, ενώ πρωταγωνιστεί σε κινηματογραφική ταινία που θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

Στον φετινό τελικό του Διαγωνισμού αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο, να δώσει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση την υψηλότερη βαθμολογία της Ελλάδας.

Η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, για ακόμη μια χρονιά, πιστοί στο ραντεβού τους, θα αναλάβουν τα ηνία του σχολιασμού της μετάδοσης της Eurovision 2022, που θα παρακολουθήσουμε απευθείας από την ΕΡΤ1, το ERTFLIX, το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, στις 10, 12 (Ημιτελικοί) και 14 Μαΐου 2022 (Μεγάλος Τελικός), στις 22:00.