Μπορεί το κύμα φυγής για το Πάσχα να ήταν μαζικό, μπορεί η Αιγιάλεια να βούλιαξε από τον κόσμο και τους επισκέπτες την πασχαλινή περίοδο, όμως, ο μέσος όρος των κρατήσεων στα καταλύματα και στα ξενοδοχεία της περιοχής κυμάνθηκε μεταξύ του 60% και του 70%.

Ουσιαστικά δηλαδή ήταν πιο χαμηλά από άλλες χρονιές που φτάνει συνήθως το 80% με 90%. Τι έπαιξε ρόλο σε αυτό; Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, Χρήστο Κανελλή που δραστηριοποιείται στην Δυτική Αιγιάλεια, σημαντικό ρόλο έπαιξε το ότι πολλοί επέλεξαν φέτος να φιλοξενηθούν σε ένα φιλικό ή συγγενικό τους σπίτι, παρά να κάνουν κράτηση σε κάποιο κατάλυμα.

«Η δίψα του κόσμου για εκδρομή και για να κάνει Πάσχα κάπου μακριά από την πόλη ήταν μεγάλη, όμως η τσέπη του και ο προϋπολογισμός της απόδρασης ήταν πιο χαμηλός εξαιτίας του κύματος ακρίβειας και του όλου κλίματος της εποχής.

Έτσι, αρκετός κόσμος προτίμησε να μείνει για λίγες μέρες σε ένα συγγενικό του ή φιλικό του σπίτι, μειώνοντας έτσι το κόστος και γλιτώνοντας τα έξοδα της διαμονής. Κάτι που τις εποχές πριν από την πανδημία δεν υπήρχε τουλάχιστον σε τόσο έντονο βαθμό.

Πάντως και το ποσοστό της πληρότητας που πέτυχαν τα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας είναι ικανοποιητικό, με δεδομένες τις δυσκολίες της εποχής και την όλη κατάσταση που υπάρχει.

Το σημαντικό είναι ότι ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας η αγορά κινήθηκε τις μέρες του Πάσχα και ειδικότερα τα καταστήματα εστίασης είχαν αρκετό κόσμο».

Μεγάλη η επισκεψιμότητα

Η επισκεψιμότητα πάντως στην Αιγιάλεια και ειδικότερα στην Δυτική Αιγιάλεια από την Άκολη έως την Ζήρια και το Λαμπίρι ήταν μεγάλη από την Μεγάλη Παρασκευή και μετά και κράτησε έως και την Δευτέρα του Πάσχα.

Οι εξοχικές κατοικίες γέμισαν από κόσμο, η περιοχή είχε δεκάδες επισκέπτες και ακόμα περισσότερους εκδρομείς που ταξίδεψαν από την Πάτρα, από το Αίγιο και κυρίως από την Αθήνα για να περάσουν εκεί τις μέρες του Πάσχα.

Δεν έλειψαν επίσης και οι αυθημερόν εκδρομείς που πήγαν για λίγο θάλασσα προς τα παραθαλάσσια χωριά δυτικά του Αιγίου, γεμίζοντας τα μπαράκια, τα εστιατόρια και γενικότερα τα καταστήματα εστίασης της περιοχής.

Επισκεψιμότητα αναμένεται να έχει η περιοχή και την Πρωτομαγιά, δύσκολα όμως θα υπάρξουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα. «Το βλέπω κάτι δύσκολο μετά από το τετραήμερο του Πάσχα να γίνουν κρατήσεις στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς που ακολουθεί.

Θεωρώ ότι πλέον βαδίζουμε για την καλοκαιρινή σεζόν ολοταχώς, με την Αιγιάλεια να στηρίζεται και αυτό το καλοκαίρι κυρίως τους Έλληνες επισκέπτες και στον εσωτερικό τουρισμό».