Δύσκολα θα ανέβουν τα κρούσματα ακόμα και μετά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από τον πασχαλινό προορισμό τους στον τόπο της διαμονής τους.

Αυτή είναι η άποψη που εξέφρασε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης σε ερώτηση που του έγινε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega, ενώ αυτό πιστεύει και η πλειοψηφία των επιστημόνων που ασχολούνται με τα θέματα της δημόσιας υγείας και της πανδημίας.

Η έξοδος τις μέρες του Πάσχα και η φυγή προς τα αστικά κέντρα ήταν κάτι παραπάνω από μαζική, γεγονός που σε άλλες περιόδους της πανδημίας θα αποτελούσε την αιτία για την διασπορά των μολύνσεων και την αύξηση των κρουσμάτων.

Πλέον όμως ο ιός είναι σε φάση ύφεσης, ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας, φτάνοντας πλέον στον έναν μήνα πριν τον άφιξη του καλοκαιριού παίζει τον ρόλο της και δεν ευνοεί την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που αφήνουν ένα ανοικτό παράθυρο για επιστροφή των αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού από το τέλος του καλοκαιριού και μετά.

Αυστηρών σε τέτοιο βαθμό που να φέρουν ακόμα και απαγορεύσεις μετακινήσεων.

Πάντως για την ώρα γιατροί και επιστήμονες προτείνουν στους πολίτες να διατηρήσουν τα μέτρα ατομικής προστασίας, με κυρίαρχο αυτό της μάσκας.