Από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων από το χωριό και το μέρος που πέρασαν αυτές τις μέρες, πίσω στην βάση τους.

Η κίνηση είναι αυξημένη σε όλους τους εθνικούς δρόμους έξω από την Πάτρα, ωστόσο αναμένεται να κορυφωθεί από το απόγευμα και μετά, με τους εκδρομείς σιγά – σιγά να αναχωρούν από το χωριό ή το μέρος που έκαναν Ανάσταση.

Το κύμα επιστροφής θα κρατήσει και τις επόμενες ημέρες αφού αρκετοί έχουν πάρει άδεια από την εργασία τους για όλο αυτό το διάστημα του Πάσχα, ενώ άλλοι συνδυάζουν την διαμονή τους στο χωριό ή στο εξοχικό και με το τριήμερο που ακολουθεί αυτό της Πρωτομαγιάς.

Πάντως η τροχαία έχει πάρει αυξημένα μέτρα για το μαζικό κύμα επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα που αναμένεται να είναι το ίδιο μεγάλο σαν και αυτό της φυγής που ξεκίνησε από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Στόχος των μέτρων είναι η επιστροφή να είναι αναίμακτη και όλοι να φτάσουν στο σπίτι τους, χωρίς προβλήματα. Θυμίζουμε ότι μόνο από τα διόδια του Ρίου, στον αυτοκινητόδρομο της Ολυμπίας Οδού πέρασαν τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας περισσότερα από 80.000 οχήματα.