Έξι μήνες ζούσε υπό το καθεστώς απειλών κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής του ένας Έλληνας που είχε την ατυχία τον Αύγουστο του 2021 να δανειστεί το ποσό των 2.000 ευρώ από τον λάθος άνθρωπο στη Λάρισα, με την προφορική συμφωνία να του το επιστρέψει προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ δυο μήνες μετά.

Όταν τον Οκτώβριο δεν κατάφερε να πληρώσει το χρέος του, ο τοκογλύφος άρχισε να απαιτεί ακόμη μεγαλύτερο ποσό, απειλώντας τον δανειολήπτη που, τελικά, αποφάσισε να καταφύγει στην Αστυνομία. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ακολουθώντας οδηγίες που του δόθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, το θύμα έκλεισε ραντεβού με τον δράστη και του παρέδωσε το ποσό των 1.200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μόλις εκείνος παρέλαβε τα χρήματα, συνελήφθη στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, όπως αναφέρει το protothema.

Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του, σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο και στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με κουτί μεταφοράς, 54 φυσίγγια, δυο γεμιστήρες, ένας κάλυκας και ένα ρόπαλο. Ο δράστης έκανε Ανάσταση στα κρατητήρια και το πρωί της Κυριακής του Πάσχα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, που του απήγγειλε κατηγορίες για εκβίαση, τοκογλυφία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.