Το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει ζητήσει εξ αρχής από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, να διερευνηθούν μέσω εσωτερικής έρευνας οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών από την Πάτρα.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, η επιστολή του προς τον Νίκο Καρακούκη στάλθηκε από την πρώτη στιγμή που του έχει ανατεθεί η υπόθεση. «Ο προϊστάμενος, κ. Καρακούκης ξεκίνησε μια διαδικασία που είναι πολύ σημαντική και απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τη κοινή γνώμη. Αυτό που ζήτησα από την αρχή ήταν να εξετάσει κάθε ενδεχόμενο. Στο επίπεδο της δικής μου ευθύνης, από τη πρώτη στιγμή υπήρξε επιστολή προς τον ίδιο με την οποία ζητούσα να εξετάσει τα πάντα για να γνωρίζουμε αν η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε τα δέοντα. Πρέπει να ελέγξουμε ότι κάθε τμήμα λειτουργεί όπως πρέπει», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται μεγάλο θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις, είναι ένα τραγικό γεγονός που δεν χωρά το μυαλό μας. Πρέπει να αφήσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τις έρευνές τους και στο τέλος η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο κ. Καρακούκης, είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση, που έχει αναλάβει μαζί με τον συνάδελφο του, ιατροδικαστή κ. Καλογριά, για τις συνθήκες θανάτου των δυο μικρών κοριτσιών Μαλένας και Ίριδας.