Πάνω από 50% είναι η πτώση στην εμπορική αγορά της Πάτρας για την πασχαλινή περίοδο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των επαγγελματιών.

Η ανάκαμψη που προσδοκούσαν για τις μέρες του Πάσχα δεν ήρθε τελικά ποτέ. Περιορίστηκε σε μια κινητικότητα που παρατηρήθηκε από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας και θα έλεγε κανείς ότι ολοκληρώθηκε την Μεγάλη Πέμπτη, όταν οι νονοί ολοκλήρωσαν τις αγορές τους.

Ήδη από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης και μετά η κινητικότητα αυτή, ακόμα και στους δρόμους περιορίστηκε αφού ένα μεγάλο μέρος του κόσμου είχε αναχωρήσει για τα χωριά του και είχε ήδη φύγει από την πόλη.

Οι έμποροι είναι για ακόμα μια φορά απογοητευμένοι από την εμπορική κίνηση της περιόδου του Πάσχα, τονίζοντας ότι τα πράγματα ήταν τελικά κατώτερα του μετρίου, ενώ τα μόνα ίδια που είχαν μία μικρή πέραση ήταν οι λαμπάδες και τα παιδικά ρούχα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι πολλά από τα εμπορικά καταστήματα δεν τήρησαν καν το συνεχές εορταστικό ωράριο, βλέποντας ότι δεν υπήρχε λόγος για να μείνουν ανοικτά αφού η κίνηση ήταν κατώτερη του μετρίου.

Τα επιπλέον επιδόματα και τα δώρα του Πάσχα που μπήκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτές τις μέρες φαίνεται ότι θα δοθούν σε άλλες υποχρεώσεις των οικογενειών και όχι στην εμπορική αγορά και στα καταστήματα. Οι μόνοι που κίνησαν έτσι κάπως την αγορά ήταν οι νονοί και αυτοί ελάχιστα.