Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στην κλιματική αλλαγή, με αφορμή την Ημέρα της Γης 2022. Κάθε χρόνο, αυτή η τόσο σημαντική ημέρα γιορτάζεται στις 22 Απριλίου με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών, των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων, για ένα καθαρό και υγιή πλανήτη.

Χρησιμοποιώντας εικόνες real time-lapse από το Google Earth Timelapse και άλλες πηγές, το Doodle δείχνει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον πλανήτη μας. «Μείνετε συντονισμένοι όλη την ημέρα για να δείτε αυτές τις σκηνές, καθεμία από τις οποίες παραμένει στην αρχική σελίδα για αρκετές ώρες τη φορά» αναφέρει η Google, με αφορμή την Ημέρα της Γης 2022.


Η Ημέρα της Γης
Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου. Καθιερώθηκε αρχικά στις ΗΠΑ, μετά από πρωτοβουλία του τότε γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, ενός από τους πρώτους πολιτικούς που είχαν περιβαλλοντικές ανησυχίες, αναφορικά με το μέλλον του πλανήτη και τη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Στόχος των ετήσιων εορτασμών είναι η κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα πλανήτη του οποίου το μέλλον θα είναι βιώσιμο. Υπολογίζεται ότι στις εκδηλώσεις αυτές λαμβάνουν μέρος περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι από 190 χώρες της Γης.