Στο… αμήν έφτασαν οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ακτίνα της Ακτής Δυμαίων, με την κατάσταση που υπήρχε από τους σκηνίτες στο Φάρο και γενικότερα στην παραλιακή ζώνη της νότιας Πάτρας.

Από το σημείο της Ιχθυόσκαλας έως και το ύψος το κολυμβητηρίου του ΝΟΠ οι σκηνές από τους Ρομά που είχαν καταφτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο, η κατάσταση θύμιζε… κάμπινγκ.

Παντού σκηνές και… μπουγάδα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Παιδιά να βρέχονται και να πλένονται με τα λάστιχα και τους μεγαλύτερους να κάνουν τις βόλτες τους, ζητιανεύοντας στα μαγαζιά της Ακτής Δυμαίων.

Η αύξηση των σκηνιτών Ρομά απέναντι σχεδόν από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, δεν έχει να κάνει μόνο με την άνοιξη και το καλοκαίρι που πλησιάζει.

Έχει να κάνει και με τις μέρες του Πάσχα. Αρκετοί από τους σκηνίτες που στήνουν τις σκηνές τους στην περιοχή του Φάρου, συχνάζουν αυτές τις μέρες στο προαύλιο του Αγίου Ανδρέα, ζητιανεύοντας και επαιτώντας.

Γνωρίζουν ότι λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας θα υπάρχει αρκετός κόσμος εκεί και αυτό τους δίνει το έδαφος για καλύτερες «δουλειές» και μεγαλύτερο μεροκάματο.

Το… ντου που έγινε από την αστυνομία το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στον χώρο τους απομάκρυνε, όμως, σίγουρα αυτοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στο σημείο αφού αυτό τους βολεύει.

Το σίγουρο είναι ότι αυτό το κυνηγητό και το κρυφτούλι που βλέπουμε κάθε χρόνο στον χώρο του Νότιου Πάρκου, μεταξύ αστυνομικών και σκηνιτών θα το δούμε και φέτος αρκετές φορές.