Οι «φουσκωμένοι» έως και εκτοξευμένοι λογαριασμοί ρεύματος συνεχίζουν να φτάνουν στις επιχειρήσεις της Πάτρας, την εστίαση, τα ζαχαροπλαστεία και τα αρτοποιία να βλέπουν νούμερα που δεν φαντάζονταν ούτε και στον χειρότερο εφιάλτη τους.

Νούμερα που ξεκινούν από 1.700 και 1.800 ευρώ και τον μήνα και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τις 4 και τις 5 χιλιάδες ευρώ. Για παράδειγμα: Επιχείρηση στον χώρο της εστίασης, λίγο έξω από το κέντρο της Πάτρας καλείται να πληρώσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ποσό των 1.850 ευρώ στον ιδιώτη πάροχο που έχει κάνει συμβόλαιο.

Ζαχαροπλαστείο που δεν ξεπερνάει τα 80 τετραγωνικά καλείται να πληρώσει το ποσό των 1.700 ευρώ, ενώ έχουν ακουστεί αρκετά για αρτοποιία και φούρνους, με λογαριασμούς των 3. 500 και των 4.000 ευρώ τον μήνα.

Τα περισσότερα από αυτά τα ραβασάκια έρχονται από ιδιώτες πάροχους και αφορούν τον έναν μήνα κατανάλωσης ρεύματος. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες περιπτώσεις που το όλο πράγμα έχει ξεφύγει από τα όρια της πραγματικότητας.

Όπως το παράδειγμα της επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης που με βάση τον λογαριασμό που έφτασε στο μαγαζί καλείται να πληρώσει το ποσό των 110.000 ευρώ. Η επαγγελματίας ήρθε άμεσα σε επικοινωνία με τα στελέχη της ιδιωτικής εταιρείας που της παρέχει το ρεύμα και της εξήγησαν ότι έχει γίνει λάθος.

Παρόμοια όμως λάθη έχουν σταλεί και σε άλλους πελάτες από τον συγκεκριμένο πάροχο. Πάντως το ζήτημα με τους λογαριασμούς ρεύματος δεν πρόκειται να σταματήσει και θα αποτελεί όπως φαίνεται ένα μόνιμο βραχνά για την αγορά για αρκετό καιρό ακόμα.

Μαγαζιά με τους λογαριασμούς  ρεύματος καλούνται να πληρώσουν ουσιαστικά διπλό και τριπλό ενοίκιο. Δεν βγαίνει με τίποτα πλέον…