Συστατικά

Ζύμη

300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ. σ. ξύδι λ
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
150γρ νερό χλιαρό
αλάτι
πιπέρι

Γέμιση

1/2 κιλό ή 2 κονσέρβες μανιτάρια κομμένα σε μικρές φέτες
1 κρεμμύδι ξερό
κόκκινη και κίτρινη πιπεριά κομμένες σε ψιλές φέτες
2 μεσαία κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

Ζύμη

Ρίχνεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και ζυγώνεις μέχρι να μαλακώσει.
Αν κολλάει στα χέρια σου προσθέτεις λίγο αλεύρι
Την αφήνεις για μισή περίπου ώρα στην άκρη και σκεπασμένη με μία πετσέτα

Γέμιση

Ρίχνεις λάδι μέσα σε ένα μεγάλο τηγάνι και περιμένεις να κάψει.
Χαμηλώνεις τη φωτιά και σοτάρεις το κρεμμύδι.
Προσθέτεις τις πιπεριές, το πράσο, τα κολοκύθια και τα μανιτάρια και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν μαλακώσουν τα υλικά και πάρουν χρώμα σβήνεις με το κρασί.
Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βγάζεις από τη φωτιά.
Κόβεις τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια.
Ανοίγεις το φύλλο με τον πλάστη και το στρώνεις σε ένα μεγάλο ταψί που έχεις προηγουμένως βουτυρώσει καλά.
Φροντίζεις ώστε η ζύμη να απλώνετε έξω από το ταψί.
Την βουτυρώνεις καλά και βάζεις μία ακόμη στρώση ζύμης.
Ρίχνεις τη γέμιση έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια.
Σκεπάζεις με τα φύλλα την πίτα.
Την αφήνεις να ψηθεί στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Πηγή: tlife.gr