Γεμίζουν οι ναοί της Πάτρας την Μεγάλη Εβδομάδα με τους Πατρινούς να δείχνουν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν μέσα από την παρουσία τους στις τοπικές εκκλησίες, στην κορύφωση του Θείου Δράματος.

Για να μπορέσει να μπει κανείς στο πνεύμα των ημερών που για μας τους Ορθόδοξους Έλληνες αποτελούν την σημαντικότερη χρονική περίοδο του έτους, θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία και να παρακολουθεί τις Θείες Λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα.

Διαφορετικά είναι δύσκολο να αισθανθεί το Πάσχα και το συμβολικό μήνυμα που περνάει προς τους πιστούς η Σταύρωση και η Ανάσταση του Κυρίου.

Οι Πατρινοί έτσι, μετά από δύο χρόνια όπου αναγκάστηκαν να γιορτάσουν το Πάσχα είτε μακριά από τους ναούς, είτε με μέτρα, αποστάσεις και περιορισμούς, δείχνουν ότι φέτος είναι αποφασισμένοι να περάσουν τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, μέσα στο πλαίσιο των παραδόσεων, έτσι όπως μας έχει μάθει η Εκκλησία. 

Άλλωστε, η Eκκλησία αποτελεί για τις σύγχρονες γενιές που έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις στην καθημερινότητα τους ένα καταφύγιο και μία σανίδα ελπίδας μπροστά στις φουρτούνες και τις τρικυμίες της ζωής.

Οι πιστοί λοιπόν τις περασμένες ημέρες γέμισαν τους ναούς της Πάτρας, τόσο στις μεγάλες ενορίες του κεντρικού αστικού ιστού, όσο και στις συνοικίες, αλλά και έξω από την πόλη, στα περίχωρα της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Έντονο στοιχείο στην προσέλευση του κόσμου είναι μέχρι ώρας η παρουσία των νέων, με το γεγονός αυτό να έχει σχολιαστεί θετικά από τους ιερείς και τους κληρικούς της πόλης μας, ενώ τα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν για την πανδημία τηρούνται, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των εκκλησιών. 

Η προσέλευση του κόσμου στους ναούς της Πάτρας αναμένεται να γίνει ακόμα πιο μεγάλη και να κορυφωθεί την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, στην Σταύρωση του Κυρίου, στην Αποκαθήλωση και στην Περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους της πόλης.