Από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου που συνδέει το Ρίο με τον Άγιο Βασίλειο, ο δήμος και η περιφέρεια παίρνουν από κοινού πάνω τους το όλο θέμα, τουλάχιστον ως προς τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για να μπορέσει να είναι ως έναν βαθμό λειτουργικός.

Αυτό προέκυψε μέσα από την αυτοψία που έκαναν τα μέλη της δημοτικής αρχής και τα στελέχη της περιφέρειας, την Μεγάλη Τρίτη, βλέποντας ότι η κυβέρνηση θα αργήσει να εκταμιεύσει όπως φαίνεται το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ που έχει δεσμευτεί για την ολική ανακαίνιση του δρόμου της παραλιακής ζώνης της περιοχής.

Όλα αυτά τη στιγμή που τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όλο τον χρόνο, αλλά και αυτά που ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν, προβληματίζονται και ανησυχούν με αυτή την κατάσταση που έχει προκύψει.

Όπως λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις ήλπιζαν ότι ο δρόμος θα είχε αποκατασταθεί μέχρι το Πάσχα ή τουλάχιστον θα είχαν γίνει κάποιες απαραίτητες παρεμβάσεις που θα διευκόλυνε την λειτουργία τους.

Το Πάσχα, όπως και τα Σαββατοκύριακα γενικότερα της άνοιξης, είναι σημαντικά για τα καταστήματα του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου που φέτος ελπίζουν να κάνουν το come back και να κάνουν την περιοχή τους την πρώτη επιλογή των Πατρινών για αναψυχή και διασκέδαση τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ελπίζουν για τον Ιούνιο

Όμως με την υπάρχουσα κατάσταση το Πάσχα ο δρόμος θα παραμείνει ως έχει και οι Πατρινοί είναι αναγκασμένοι να πάνε στα μαγαζιά της περιοχής μετ’ εμποδίων. Αυτό που ελπίζουν πλέον είναι ο δρόμος να αποκατασταθεί, τουλάχιστον ως προς την επικινδυνότητα του (γιατί υπάρχουν σημεία που κρύβουν κινδύνους), μέχρι τις αρχές του Ιουνίου, έτσι ώστε να είναι έτοιμος την καλοκαιρινή σεζόν.

Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει, με βάση τα όσα αποφασίστηκαν ύστερα από την αυτοψία που έγινε, να βρεθούν άμεσα 300 με 350 χιλιάδες ευρώ και να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν.

Πάνω σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται κάποιες ενέργειες από τους δύο φορείς, καθώς το πλαίσιο συνεργασίας τους για το όλο ζήτημα, έχει καθοριστεί εδώ και καιρό.

Οπότε οι καταστηματάρχες του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου ελπίζουν και περιμένουν…