Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Αυτός και ο άλλος» ήταν ο Γιάννης Κακλέας. Το «κακό παιδί» του θεάτρου μίλησε για το «Moby Dick», τον «Ρινόκερο» που απασχόλησε τα μέσα εξαιτίας της απόφασης τού πρωταγωνιστή της, Άρη Σερβετάλη, να αποχωρήσει από αυτήν και άλλα πολλά.

Μιλώντας για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη ο Γιάννης Κακλέας είπε:«Δεν συμφωνώ με τον λόγο που έφυγε γιατί πιστεύω ότι πρέπει να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Δεν μπορείς να σηκώνεις ανάστημα μπροστά στα προστάγματα της επιστήμης. Θα τρελαθούμε, θα χαθούμε αν γίνει αυτό. Είναι φίλος μου, τον αγαπάω πάρα πολύ. Τον κάλυψα γιατί είχε πει όντως ότι θα αποχωρήσει. Εγώ περίμενα ότι θα βάλει λίγο νερό στο κρασί του» πρόσθεσε ο Γιάννης Κακλέας και συμπλήρωσε: «Είναι ιατρικό το θέμα. Για μένα δεν είναι πολιτικό ούτε θρησκευτικό. Είναι θέμα καθαρά πανδημία, να βρούμε φάρμακα, να γίνουμε καλά».

Στη συνέχεια μίλησε για το πώς βίωσε την περίοδο της καραντίνας λέγοντας πώς «εξομολογήθηκα πράγματα που δεν είχα πει ποτέ».

Ο Σεφερλής και το metoo
Κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε και στον Μάρκο Σεφερλή με τους παρουσιαστές να τον ρωτούν αν θα προτιμούσε να σκηνοθετήσει τον Μάρκο Σεφερλή ή μία… αισθησιακή παράσταση στο θέατρο όπως το «Βαθύ λαρύγγι».

«Έχει γραφτεί για το θέατρο; Θα προτιμούσα να σκηνοθετήσω το “Βαθύ λαρύγγι”».

Ο σκηνοθέτης είπε την απόψή του και απέναντι στο θέμα των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και λεκτική βία, και απάντησε στο αν θα συνεργαζόταν με έναν ηθοποιό του οποίου το όνομα έχει ακουστεί σε καταγγελίες.

«Έχω πιάσει τον εαυτό μου να είναι παραπάνω από το κανονικό αυστηρός με τους ηθοποιούς μου. Τώρα, τι θα πει κανονικό δεν ξέρω. Κάνω πολλά λάθη. Κάποτε ήταν μόδα το κάπνισμα στους σκηνοθέτες. Έτσι ήταν και η μόδα του αγριάνθρωπου. Ήταν ρόλος. Υπάρχει και ο ρόλος του σκηνοθέτη».

Στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με τους ηθοποιούς που δικάζονται για βιασμούς θα συνεργαζόταν ο Γιάννης Κακλέας απαντά: «Τι δύσκολη ερώτηση! Δεν θα συνεργαζόμουν, όχι γιατί δεν τους εκτιμώ καλλιτεχνικά αλλά γιατί υπάρχει μία ηθική κόκκινη γραμμή που αν συμπλεύσω δεν θα είμαι ειλικρινής και καθαρός με τον εαυτό μου. Στο θέατρο όπως και στο κοινόβιο είμαστε πολύ εξομολογητικοί και έχω χάσει λίγο την εμπιστοσύνη μου. Δεν έχω συνεργαστεί μαζί τους ίσως από ένστικτο. Στο θέατρο είναι λίγο πολύ γνωστά κάποια, όχι τα “γερά”. Δεν θα ήμουν καλά στη λειτουργική μου διαδικασία. Δεν θα το έκανα παρόλο που υπήρξαν κάποιοι πολύ ταλαντούχοι και κάποιοι πολύ υπερεκτιμημένοι».

Η κατάθλιψη και πώς την ξεπέρασε
Ο σκηνοθέτης μίλησε και για πιο προσωπικά του θέματα όπως τη μάχη που έδωσε με κατάθλιψη και πώς κατάφερε να την ξεπεράσει: «Κατάφερα να το ξεπεράσω με πολύ πόνο, είχα μια έντονη τάση θανάτου, ήθελα να πεθάνω, δεν μου άρεσε να πεθάνω. Εκεί μπήκαν στη μέση οι γιατροί -τους ευγνωμονώ- και η χημεία. Η Φρόσω μου, η γυναίκα μου με βοήθησε πάρα πολύ να το ξεπεράσω. Δεν ξέρω αν ποτέ ξεπερνιέται. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βυθιστείς σε κάτι αλλά είμαι πια πολύ πιο συνειδητοποιημένος στους κινδύνους αυτούς. Έχω γίνει πολύ πιο ταπεινός γιατί “έσπασα”. Μπερδευόμαστε πάρα πολύ οι καλλιτέχνες. Η αιτία ήταν το ναρκισσιστικό μου εγώ που είχε αυξηθεί. Είχα κάνει τη “Μάλα” και με θαύμαζα! Πώς τα έκανα όλα αυτά εγώ; Είχα αφήσει την προσωπική μου ζωή στο έλεος της θεότητας».