Συστατικά

250 γρ. ζάχαρη (περίπου 1 1/2 φλ.)
2 μανταρίνια ολόκληρα, πλυμένα
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
80 γρ. κουκουνάρι
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
κανέλα σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις τα μανταρίνια με τη φλούδα αφού προηγουμένως τα έχεις πλύνει πολύ καλά.
Τα αφήνεις να βράσουν για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζεις και τα αφήνεις να κρυώσουν.
Αφαιρείς τα κουκούτσια και τα βάζεις στο multi μαζί με τη φλούδα και 2 φλ. νερό.
Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το λάδι, το σιμιγδάλι και το κουκουνάρι τα σοτάρεις για μισή ώρα ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Όταν το σιμιγδάλι πάρει χρυσαφί χρώμα σημαίνει πως είναι έτοιμο.
Σε μια νέα κατσαρόλα ρίχνεις τον πολτό μανταρινιού με τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν για 4-5.
Την αφαιρείς από τη φωτιά και ρίχνεις το μίγμα μαζί με το λεμόνι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ανακατεύεις συνεχώς και με προσοχή για 15 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος.
Το ρίχνεις στη φόρμα και περιμένεις μέχρι να κρυώσει εντελώς για να τον βγάλεις.
Τέλος ρίχνεις μπόλικη κανέλα.

Πηγή: tlife.gr