Λίγα χαμόγελα άφησε το Σαββατοκύριακο στην εμπορική αγορά της Πάτρας και αυτό ήταν όλο.

Το καταστήματα ήταν ανοικτά όχι μόνο το Σάββατο, αλλά και την Κυριακή, όμως η αγορά ήταν υποτονική, παρόλο που ο κόσμος κατέβηκε στο κέντρο για να κάνει την βόλτα του και να πιει τον καφέ του.

Υπήρχε μία κινητικότητα στο κέντρο, χωρίς όμως ο κόσμος να ψωνίζει, ενώ την Κυριακή, με τον καιρό που έκανε χάθηκε και αυτή η κινητικότητα, με αποτέλεσμα η αγορά να είναι μην ανοικτή, δίχως να υπάρχουν πελάτες.

Τα εμπορικά μαγαζιά σε αντίθεση με τις προσδοκίες των εμπόρων κινήθηκαν και αυτή την φορά υποτονικά, ακόμα και σε αυτά που δραστηριοποιούνται σε είδη που έχουν πέραση το Πάσχα, όπως τα παιδικά ρούχα, τα παιχνίδια και οι λαμπάδες. 

Ο κόσμος φαίνεται ότι περιμένει τα επιδόματα που είναι να μπουν στον τραπεζικό του λογαριασμό για να προχωρήσει σε αγορές και να αναθερμάνει την εμπορική κίνηση στα καταστήματα.

Αυτό ελπίζουν τουλάχιστον οι έμποροι για το επόμενο διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση και τις μέρες του Πάσχα η ανάκαμψη στην αγορά δεν φαίνεται να έρχεται στον ορίζοντα.

Βλέπετε ακόμα και στο σενάριο που λέει ότι η κίνηση θα τονωθεί έως το Μεγάλο Σάββατο η τόνωση αυτή θα είναι στο… επίπεδο της «ανάσας»  και όχι της ανάκαμψης. Η ανάκαμψη φαίνεται…