Το παρατηρήσατε κάνοντας μία βόλτα στην Πάτρα και πηγαίνοντας από τα στέκια της πόλης; Το τελευταίο εικοσαήμερο, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, είχαν έρθει στην Πάτρα αρκετοί νεαροί φοιτητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι νεαροί αυτοί έδωσαν μία άλλη ζωή στην αγορά της πόλης και κυρίως στα καταστήματα εστίασης, καθώς τις περισσότερες φορές έβγαιναν όλοι μαζί γεμίζοντας έτσι τα μαγαζιά που επιλέγανε.

Νεαροί και νεαρές από το εξωτερικό έβγαιναν κατά είκοσι και τριάντα άτομα μαζί, κάνοντας φυσικά και μία βόλτα από διάφορα σημεία αναφοράς της πόλης, παρέες που έμοιαζαν με γκρουπ τουριστών, αλλά στην ουσία ήταν φοιτητές.

Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε πρόκειται για σπουδαστές που ήρθαν στην Πάτρα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και των συνεργασιών που έχουν ξεκινήσει διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών με τα αντίστοιχα τμήματα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Ένα μεγάλο ποσοστό των σπουδαστών που ήρθαν στην Πάτρα προέρχονταν κυρίως από την Πολωνία, ενώ κατά την διάρκεια της διαμονής τους παρακολούθησαν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ήρθαν σε επαφή με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την νοοτροπία και την κουλτούρα της Πάτρας, όπως και από την ζωή της πόλης. Να γιατί το Πανεπιστήμιο Πατρών ανοίγει και ταυτόχρονα σπάει τα σύνορα για την αχαϊκή πρωτεύουσα όχι μόνο σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά κυρίως σε ευρωπαϊκό και διεθνές. 

(Η φωτογραφία είναι από μια ομάδα Πολωνών φοιτητών που ήρθαν στην Πάτρα μέσω Erasmus).