Πώς και πώς περιμένουν στον δήμο της Πάτρας τους εργαζόμενους από το κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, κυρίως στις θέσεις που αφορούν τις εξωτερικές υπηρεσίες του και την φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων.

Η υπηρεσία πρασίνου έχει αυτό το διάστημα δουλειές με… φούντες αφού από την μία τρέχει για να καθαρίσει τα οικόπεδα στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας που έχει ήδη ξεκινήσει.

Από την άλλη θα πρέπει να φροντίσει τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, καθώς τα χορτάρια, το γκαζόν, οι θάμνοι και γενικότερα ότι αφορά το πράσινο έχουν θεριέψει λόγω της άνοιξης.

Χωρίς τους εργαζόμενους του κοινωφελούς του ΟΑΕΔ και με λιγότερους από 25 υπαλλήλους να τρέχουν από τη μία δουλειά στην άλλη το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Πότε όμως θα ξεκινήσουν εργασία οι δικαιούχοι του κοινωφελούς; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του δήμου αναμένουν μετά από το Πάσχα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της κοινωφελούς εργασίας δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένονται από μέρα σε μέρα, καθώς η διαδικασία έχει περάσει στην ΑΑΔΕ προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος.

Ήδη από την Τετάρτη ανάρτησαν στους λογαριασμούς των χρηστών του ΟΑΕΔ τον πίνακα Μοριοδότησης χωρίς όμως να αναγράφονται τα μόρια του κάθε υποψηφίου.

Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των ανέργων για την απασχόλησή τους σε θέσεις εργασίας ανά ειδικότητα και κατατάσσει με μηχανογραφικό τρόπο τους υποψηφίους σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

Οπότε ως είθισται σε αυτές τις γραφειοκρατικές διαδικασίες θα περάσει ένα διάστημα μέχρι να βγουν τα οριστικά αποτελέσματα, ενώ θα πρέπει να γίνουν οι όποιες ενστάσεις που ενδέχεται να φέρουν κάποιες ανακατατάξεις.

Άρα, δεν αποκλείεται οι δικαιούχοι να ξεκινήσουν εργασία, κάπως πιο αργά από τις αρχικές εκτιμήσεις, κοντά δηλαδή στα τέλη Μάη.