Όλα τα στοιχεία μιλούν για την μαζικότερη έξοδο των τελευταίων ετών για το Πάσχα, με την τροχαία να έχει προχωρήσει σε συσκέψεις για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Παρά το κύμα ακρίβειας και την αύξηση του μεταφορικού κόστους εξαιτίας της εκτόξευσης της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει τον κόσμο για την φετινή πασχαλινή εξόρμηση, ύστερα από δύο έτη απαγόρευσης των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Στη φιλοσοφία του Έλληνα το Πάσχα έχει ταυτιστεί με την έξοδο από το κλεινόν άστυ και την τήρηση όλων των εθίμων που απαιτούν οι μέρες, με τον πατροπαράδοτο τρόπο.

Εκτός της τροχαίας που έχει συγκεντρώσει πληροφορίες για την μαζικότερη έξοδο των τελευταίων ετών, στο ίδιο μήκος κύματος συγκλίνουν και οι εκτιμήσεις της Ολυμπίας Οδού και της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου, των δύο βασικών κυκλοφοριακών κόμβων που οδηγούν στην Αχαΐα.

Στην περιοχή μας τα καταλύματα της Ναυπάκτου, του πιο δημοφιλή προορισμού της Δυτικής Ελλάδας για το Πάσχα, έχουν ξεπεράσει ήδη το 90% των κρατήσεων, ενώ μεγάλη επισκεψιμότητα αναμένεται να υπάρξει και στην Αιγιάλεια, από την Ακράτα έως και το Λαμπίρι.

Η κορύφωση της εξόδου αναμένεται να ξεκινήσει από την Μεγάλη Τετάρτη και να κρατήσει έως και το Μεγάλο Σάββατο. Στην περιοχή μας αναμένεται ένας μεγάλος όγκος επισκεπτών από την Αθήνα, καθώς η Αχαΐα αποτελεί για τους Αθηναίους έναν κοντινό και φθηνό προορισμό για το Πάσχα.