Ανάστατη είναι η εστίαση με τις τέσσερις επιστολές με τις σφαίρες που στάλθηκαν σε τέσσερα καταστήματα του κλάδου, έχοντας στόχο να τρομοκρατήσουν τους επαγγελματίες των μαγαζιών αυτών.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες για το ζήτημα, εστιάζοντας κυρίως στο υλικό που δίνεται από τις κάμερες των μαγαζιών. Με βάση τα όσα δείχνουν οι κάμερες ο αποστολέας φέρεται να είναι μία γυναικεία φιγούρα που αφήνει τους φακέλους με τις επιστολές τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ωστόσο, περισσότερα στοιχεία για τον ταχυδρόμο δεν υπάρχουν και το υλικό δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτηματικά που προκύπτουν. Όπως έγινε γνωστό ο λευκός φάκελος περιείχε μια σφαίρα –«ένα φυσίγγιο πολεμικού όπλου» όπως αναφέρει το σήμα της Ασφάλειας και ένα μήνυμα που έγραφε:

«Η αόρατη αρχή της πόλης είμαστε εμείς!» Πρόκειται για το ίδιο μήνυμα που εστάλη αρχικά σε τέσσερα καταστήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των καταστημάτων είναι μεγαλύτερος.

Εκτιμάται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως το ίδιο πρόσωπο άφησε τους φακέλους σε όλα τα καταστήματα και πλέον το βάρος των ερευνών επικεντρώνεται στην αναζήτηση περισσοτέρων στοιχείων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρόμοιους φακέλους έχουν λάβει στο παρελθόν και άλλοι επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης που όμως δεν θέλησαν να καταγγείλουν το γεγονός. 

Προειδοποιητικά μηνύματα εν όψει καλοκαιριού

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Γνώμη» οι φάκελοι έχουν παραληφθεί από τις αρμόδιες αρχές και θα σταλούν προς διερεύνηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πιθανά αποτυπώματα των δραστών.

Αστυνομικές πηγές, εκτιμούν ότι οι φάκελοι αποτελούν προειδοποιητικά μηνύματα από «ομάδες γνωστών-αγνώστων», που επιχειρούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα ώστε οι επιχειρηματίες να υποκύψουν σε τυχόν πιέσεις που θα τους ασκηθούν ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου και της «απελευθέρωσης» της νυχτερινής διασκέδασης από τα περιοριστικά μέτρα.

Στο… κάδρο των ερευνών θα βρεθούν πρόσωπα τα οποία είτε είχαν απασχολήσει στο παρελθόν είτε έχουν δραστηριοποιηθεί σε νέες ομάδες δράσης και φυσικά το βάρος της έρευνας βρίσκεται στα κίνητρα των αποστολέων τους. Από την Ασφάλεια Πατρών που διενεργεί προανάκριση σχηματίζεται δικογραφία για παραβίαση του νόμου περί όπλων και απειλής.