Σοβαρότατο πλήγμα -γοήτρου και αποδυνάμωσης του στόλου- σηματοδότησε για τη Ρωσία η απώλεια και εν τέλει η βύθιση της εμβληματικής ναυαρχίδας «Moskva».

Το μέγεθος της απώλειας για τους Ρώσους (ασχέτως αν αυτό προκλήθηκε από ουκρανική επίθεση ή όχι, μιας και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο) γίνεται εξάλλου αντιληπτό από το γεγονός ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, το Moskva -με πλήρωμα 510 μέλη- αποτελούσε το μεγαλύτερο σε εκτόπισμα πολεμικό πλοίο της Ρωσίας, ενώ είναι και το πρώτο που χάνεται στο πεδίο των μαχών από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Η επιβεβαίωση της βύθισης

Αργά, χθες το βράδυ, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι το ιστορικό πυραυλοφόρο καταδρομικό πλοίο του ρωσικού στόλου βυθίστηκε, καθώς ρυμουκλείτο εν μέσω καταιγίδας και φουρτούνας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο κατάστρωμά του και του προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές.

«Κατά τη ρυμούλκηση του καταδρομικού Moskva στο λιμάνι προορισμού, το πλοίο έχασε την σταθερότητά του λόγω βλάβης στο κύτος που δέχθηκε κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς από την έκρηξη σε πυρομαχικά. Σε συνθήκες φουρτουνιασμένης θάλασσας, το πλοίο βυθίστηκε» αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.