Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Πάτρας και στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. με τους τέσσερις φακέλους που έφτασαν στα χέρια της αστυνομίας. Οι τέσσερις φάκελοι είχαν μέσα τους από μία σφαίρα και στάλθηκαν σε τέσσερα καταστήματα εστίασης της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», οι τρεις φάκελοι, δεν εστάλησαν ταχυδρομικά, αλλά φαίνεται ότι κάποιος είχε τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης, ειδική αποστολή να τους αφήσει στα συγκεκριμένα καταστήματα, που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Οι φάκελοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν παραληφθεί από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες προσπαθούν να «σκανάρουν» πιθανά αποτυπώματα που έχουν αφήσει οι δράστες, μαζί με σημείωμα, αγνώστου περιεχομένου, που φέρεται να υπήρχε στο εσωτερικό τους.

Ακόμη προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα κίνητρα της συγκεκριμένης ενέργειας και τα πιθανά μηνύματα των αποστολέων προς τους παραλήπτες.


Αστυνομικές πηγές, εκτιμούν ότι οι φάκελοι αποτελούν προειδοποιητικά μηνύματα από «ομάδες γνωστών-αγνώστων», που επιχειρούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα, ώστε οι επιχειρηματίες να υποκύψουν στις πιέσεις που θα τους ασκήσουν.

Μετά την ανησυχητική αυτή εξέλιξη, «ανακατεύονται» και πάλι τα αρχεία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., όπου συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα τα οποία έχουν «παρελθόν» στο χώρο, χωρίς να έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να έχουν δημιουργηθεί νέες ομάδες δράσης.

Από τους ιδιοκτήτες των 4 καταστημάτων έχουν ληφθεί καταθέσεις, ενώ θα περάσει από κόσκινο το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, ώστε οι αρχές να οδηγηθούν στη άκρη του νήματος για την σοβαρή αυτή υπόθεση.