Η σεισμική έξαρση στη Θήβα πιθανόν θα σβήσει, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Άκης Τσέλέντης.

Όμως, ο κ. Τσελέντης μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πρόσθεσε ότι το ιστορικό της περιοχής, που είχε δώσει την περίοδο 1977-1981 ακόμη και σεισμό 6,2 Ρίχτερ στο Καπαρέλι Θηβών, αλλά και η γειτνίασή της με τον Κορινθιακό Κόλπο, μας κάνει πιο επιφυλακτικούς.

Επίσκεψη Τσελέντη στη Θήβα

Σήμερα και αύριο ο καθηγητής θα επισκεφθεί την περιοχή για να συναντηθεί με δημάρχους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, ενώ θα τοποθετήσει όργανα καταγραφής των δονήσεων, ξεκινώντας το μεσημέρι από τη Χαλκίδα και αύριο θα συνεργαστεί με το Συντονιστικό Όργανο στη Λειβαδιά.

Πρόβλεψη για σεισμό έως 6 ρίχτερ στη Θήβα

Πάντως ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στα «ΝΕΑ» έκανε πρόβλεψη ακόμα και για σεισμό έως Ρίχτερ στη Θήβα. Συγκεκριμένα, ο σεισμολόγος μιλώντας στην εφημερίδα τόνισε πως η προσεισμική ακολουθία στη Θήβα, η οποία είναι παρόμοια με αυτήν στο Αρκαλοχώρι, δείχνει ότι θα ακολουθήσει ένας πολύ ισχυρότερος σεισμός από τους προηγούμενους.