Σε λίφτινγκ των τριών σταθμών του ΟΣΕ προχωράει ο δήμος της Πάτρας, επισκευάζοντας τα κτίρια τους, κάνοντας τα λειτουργικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμος που έχει μισθώσει και τα τρία κτίρια από την ΓΑΙΟΣΕ προχώρησε σε διαγωνισμό για αυτόν τον σκοπό, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται και το έργο να μπαίνει σε τελικό στάδιο αφού προέκυψε ανάδοχος.

Οι δύο σταθμοί του ΟΣΕ που είναι να επισκευαστούν είναι αυτός των Βραχνεΐκων και των Τσουκαλεΐκων, με τον εργολάβο να προχωρά σε ριζικές παρεμβάσεις για την βελτίωση των κτιρίων, ενώ ο τρίτος αυτός των Καμινίων κρίθηκε ασύμφορο να επισκευαστεί και έτσι θα γίνουν εργασίες για την άρση της επικινδυνότητας του.

Συνολικά, ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου έφτανε τις 54.500 ευρώ με ΦΠΑ και ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση περίπου 10%. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου και με βάση τη μελέτη εντός 10 μηνών, εκτός απροόπτου, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί οι τρεις σταθμοί του ΟΣΕ ανακαινισμένοι.

Πρόκειται για τρεις από τους σταθμούς που χρησιμοποιούνται καθημερινά από το επιβατικό κοινό του Προαστιακού, τόσο για επιβίβαση, όσο και για αποβίβαση, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται ακόμα περισσότερο η κίνηση τους.

Τα κτίρια είναι σε κακή κατάσταση, έχουν κριθεί επικίνδυνα για τον κόσμο και οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν εκτός από την λειτουργικότητα τους, την βελτίωση της αισθητικής τους. Μάλιστα, τους περασμένους μήνες είχαν γίνει παρεμβάσεις και εργασίες για την βελτίωση των προαυλίων τους και των περιβαλλόντων χώρων τους.

Το σκεπτικό για την εκμίσθωση τους

Tο σκεπτικό του δήμου που αποφάσισε την εκμίσθωσή τους είναι να συντηρήσει τους σταθμούς για να έχουν ασφάλεια οι επισκέπτες – επιβάτες, αλλά και να χρησιμοποιηθούν αυτοί οι χώροι από τοπικούς συλλόγους για πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ήδη, το εγχείρημα με τον υπέροχο σταθμό των Βραχνεΐκων θεωρήθηκε επιτυχημένο, αφού στον κήπο του, ο δήμος από τα πέρυσι, κάνει πολιτικούς γάμους, βαφτίσια και συνεστιάσεις σε ένα ειδυλλιακό μέρος, δίπλα στη θάλασσα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού προς την νότια Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα έχουν αυξήσει το επιβατικό τους κοινό και υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο που χρησιμοποιεί το τρένο στις καθημερινές μετακινήσεις του.