Το patrasevents.gr σας στέλνει στην παράσταση "Έκτορος Κάθαρσις" στο Πάνθεον που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Απριλίου στις 20:30.

Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα μήνυμα στο [email protected] ή στο επίσημο fan page του Patras Events γράφοντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνό σας και το θέμα του διαγωνισμού, προκειμένου να μπείτε αυτομάτως στην κλήρωση για να είστε ο ένας από τους δύο τυχερούς που θα κερδίσουν μια διπλή πρόσκληση. (1 για την παράσταση του Σαββάτου και 1 της Κυριακής)

Τα ονόματα των νικητών με τη λήξη του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν εδώ στις 14/04 και ώρα 19:00 και οι τυχεροί θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς για τη διαδικασία παραλαβής των εισιτηρίων τους.

Νικητές είναι:

Φωτεινοπούλου Παναγιώτα

Σταυριανόπουλος Νικόλαος


«Έκτορος Κάθαρσις»
Σκηνοθεσία - Σύνθεση Κειμένου - Ερμηνεία:
Δημήτρης Λάλος
Πόλη: Πάτρα
Χώρος: Θέατρο Πάνθεον
Ημερομηνία:Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου 2022
Ώρα έναρξης: 20.30

Διάθεση εισιτηρίων στο ταμείο του Θεάτρου,στα Public και στο viva.gr μέσα από το link: https://bit.ly/3u9o5d7
«Έκτορος Κάθαρσις» είναι η Ιλιάδα από την πλευρά του Έκτορα. Ο Δημήτρης Λάλος, με όχημα το ομηρικό έπος, επιχειρεί αφενός την ανάδειξη του μύθου από την σκοπιά του Έκτορα – μία σπάνια προσέγγιση του κειμένου- αφετέρου την «αποκατάσταση» του ήρωα στη θέση που του αρμόζει, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τα υψηλά ιδανικά που διέπουν τα Ομηρικά Έπη.
Το τέλος του τρωικού πολέμου δεν συμπίπτει με το θάνατο του Αχιλλέα, αλλά με τον νεκρώσιμο νόστο του Έκτορα και τις εκδηλώσεις του πένθους και πόνου που κορυφώνονται με τα ταφικά έθιμα της καύσης και ταφής του τρωικού ήρωα.
Η μήνις του νικητή ή η ηρωική πορεία του ηττημένου;
Η παράσταση πραγματεύεται την κάθαρση του ατιμασμένου νεκρού, του υπερασπιστή της Τροίας, του αρνητή του πολέμου, του ειρηνοποιού, του άνδρα της λευκόχειρης Ανδρομάχης, του πατέρα του Αστυάνακτα, του γιου του Πριάμου και της Εκάβης, του αρχηγού των Τρώων, του αδελφού τού Πάρη, του στοχαστή: «Εἷς οἰωνὸς ἄριστος ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης». Του Τρώα Ήρωα, του στοργικού, του Φόβου των Αχαιών.
Η Αθηνά παραστέκει σύμμαχος στον Αχιλλέα την ώρα της πτώσης του Έκτορα, ο οποίος ξέρει πλέον ότι το τέλος πλησιάζει. Αποφασίζει να αγωνιστεί μέχρι θανάτου και ατιμάζεται από τον πανηγυρίζοντα υβριστή.
Ο Έκτορας επιδίωξε το αδύνατο, πιστός στο χρέος και έκανε την υπέρβασή του.
Κυρίαρχο στοιχείο της παράστασης είναι ο Λόγος, ο Λόγος του Ομήρου, ο πρόγονος του τραγικού Λόγου.

Στο κείμενο «Έκτορος Κάθαρσις» έχουν απομονωθεί όλοι οι στίχοι, ετεροαναφορικοί ή αυτοαναφορικοί, σχετικά με τον Έκτορα και αποδίδονται με τη μορφή ραψωδιακής αφήγησης, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Συντελεστές
Μετάφραση: Δημήτρης Μαρωνίτης
Δραματουργική επεξεργασία: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Σκηνοθεσία - Σύνθεση Κειμένου - Ερμηνεία: Δημήτρης Λάλος
Μουσικός επί Σκηνής - Πρωτότυπη Μουσική: Αλέξης Κωτσόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κρίστελ Καπερώνη
Ενδυματολόγος: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες : Κώστας Γκιόκας
Σχεδιασμός Γραφιστικών : Θωμάς Παπάζογλου

Πληροφορίες : www.artontheroad.gr


Θέλετε και άλλους διαγωνισμούς; Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τι παίζει; Μάθετε πως!

Εάν έχετε στο κινητό σας ή στον υπολογιστή σας την εφαρμογή Viber, μπορείτε τώρα να γίνετε και εσείς μέλος της κοινότητας του patrasevents.gr πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://invite.viber.com/?g2=AQBQkJjJukytUExgE83IK%2FVv%2BMy37%2BWgNjWbONGphJCllj606mgXZHp5amPnjBDx

Έτσι, δεν θα χάνετε τίποτα και θα είσαστε πάντα ενήμεροι μέσα από το μεγαλύτερο live chat της περιοχής μας!