Θετικά ήταν τα νέα που έφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μέσα από την επίσκεψη του στην Πάτρα και την παρουσία του στο Εθνικό Συμβούλιο για την ανάδειξη του αθλητισμού στην Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αυγενάκης το σχέδιο για την δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς θα προχωρήσει, με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο συνεργασίας.

Θα κατασκευαστεί δηλαδή ένα νέο κολυμβητήριο, με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων και γήπεδα που θα αφορούν διάφορα αθλήματα που ήδη έχουν προβλεφθεί, μέσα από την προμελέτη που έχει γίνει.

Το έργο που θέλει την αξιοποίηση ενός χώρου που αποτελεί φιλέτο για την Πάτρα και ήταν εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένος, έχοντας μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, θα υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη.

Από εκεί και πέρα θετικά είναι τα νέα που προκύπτουν μέσα από τα όσα ειπώθηκαν για την δημιουργία του αυτοκινητοδρομίου και της πίστας F-1, έξω από την Πάτρα, κοντά στην Χαλανδρίτσα.

Το έργο μετά από αρκετά χρόνια είναι κοντά στο να μπει σε τροχιά υλοποίησης, ενώ υπάρχουν τρεις επενδυτές που έχουν δείξει όψιμο ενδιαφέρον για να το αναλάβουν και να προχωρήσουν τις διαδικασίες, δύο εταιρείες από το εξωτερικό και μία από την Ελλάδα.


Δύο έργα σημαντικά από κάθε πλευρά που πρόκειται να αναδείξουν την Πάτρα και την περιοχή, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να έχει ο αθλητισμός για την αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Ελλάδος.

Το αθλητικό κέντρο στο πρώην κολυμβητήριο της Αγυιάς, εκτός του ότι θα αξιοποιήσει έναν χώρο στον οποίο αθλούνται καθημερινά δεκάδες Πατρινοί, θα φέρει αθλητικές διοργανώσεις και θα βοηθήσει στην ανάδειξη εναλλακτικών αθλημάτων που έχουν μια σημαντική δυναμική, ειδικότερα στη νεολαία.

Η πίστα της Formula 1 θα είναι ένα έργο με ακόμα μεγαλύτερο αναπτυξιακό χαρακτήρα, προσφέροντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή, όχι μόνο της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, αλλά όλης της επικράτειας.

Αρκεί φυσικά όλα αυτά να μην μείνουν μόνο στα λόγια και στις υποσχέσεις, αλλά να γίνουν πράξεις.