Σε ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας γίνεται λόγος για μαζικές δηλητηριάσεις ζώων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται το πολλαπλό έγκλημα στην περιοχή του Ξηριά, όπου βρέθηκαν επτά νεκροί ελληνικοί ποιμενικοί καθώς και άλλα ζώα δηλητηριασμένα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η δηλητηρίαση των ζώων έγινε με υδροκυάνιο.

Θυμίζεται ότι η θανάτωση των ζώων είναι κακούργημα και τιμωρείται με πολυετή κάθειρξη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!
΄Ένα πολλαπλό έγκλημα πραγματοποίησαν χθες στην περιοχή του Ξηριά πίσω από το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής της Δίβρης και σε μεγάλο μέρος του μονοπατιού των περιπατητών δίπλα στο ποτάμι της πόλης της Λαμίας «άγνωστοι».

Μέχρι τώρα υπάρχουν 7 νεκρά δεσποζόμενα ζώα, ελληνικοί ποιμενικοί, ένα χαροπαλεύει σε ιδιωτικό κτηνιατρείο, αλλά και άγνωστος αριθμός αδέσποτων ζώων καθώς και ζώων της φύσης, αλεπούδες κλπ που πιθανά έφαγαν το δηλητήριο, κάτι που ίσως αποκαλυφθεί τις επόμενες μέρες.

Δεν πρόκειται για τα θύματα να διοργανωθούν πάνελ συζήτησης στην τηλεόραση, δεν θα εμφανιστεί ούτε ιατροδικαστής, ούτε βέβαια ψυχολόγος για να εξηγήσει τα κίνητρα του θύτη!

Η αστυνομία έχει ειδοποιηθεί και ελπίζουμε να έχουν περισυλλεγεί όσες φόλες βρέθηκαν ανέπαφες ώστε να μην υπάρξουν πρόσθετα θύματα.
Ωστόσο καλό είναι να δούμε τόσο το κίνητρο των δραστών όσο και την ευκαιρία. Τα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν είναι πολλά.

1.Είναι φανερό ότι υπάρχει κάποιος «εγκέφαλος» που συνέλαβε την απεχθή ιδέα. Ποιο ήταν το κίνητρό του; Τι ήθελε να πετύχει; Στόχος ήταν μόνο τα δεσποζόμενα ζώα ή όλη η πανίδα της περιοχής;

2.Υπήρξε συγκεκριμένο σχέδιο για το που και πόσες φόλες θα τοποθετηθούν. Ο μεγάλος αριθμός τους αυτό δείχνει.

3.Υπήρξε το μέσο: Το υδροκυάνιο. Ποιός έχει τη δυνατότητα και από πού μπορεί να προμηθευθεί ένα τόσο ισχυρό δηλητήριο που δρα ακαριαία; Μαζική παραγωγή, διαδίκτυο;

4.Υπήρξαν εκείνοι που εφάρμοσαν το σχέδιο. Γύρισαν δηλαδή με κάποιο μέσο ή με τα πόδια τη συγκεκριμένη περιοχή, πιθανά νύχτα και έσπειραν το δηλητήριο.

Ο νόμος4830/2021 είναι αυστηρός και το έγκλημα θεωρείται κακούργημα. Επισύρει εως 10 χρόνια φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο από το δικαστήριο. Επίσης άμεσα από την αστυνομία επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 εως 50.000€ για το ΚΑΘΕ ΖΩΟ.

Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα συληθούν οι δράστες. Δεν αρκεί να κάνεις νόμους αν δεν μπορείς να τους εφαρμόσεις!

Υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί (; ) ότι αν είχαμε αντίστοιχους θανάτους ανθρώπων θα είχε κινηθεί γη και ουρανός για τη σύλληψη των δραστών;
-Δεν είναι μόνο η θανάτωση της πανίδας της περιοχής.
– Είναι και ο κίνδυνος και ανθρωπίνων θυμάτων.
– Είναι η δηλητηρίαση της γης και των νερών .
– Είναι η καταστροφή της υγείας μας από τοξικά προϊόντα που θα καταναλώσουμε στην πορεία και πάντως είναι
-η δηλητηρίαση με προώθηση τέτοιων απόψεων, της εξαφάνισης δηλαδή του οποιουδήποτε μας «ενοχλεί», του κοινωνικού ιστού, ιδιαίτερα όταν αυτά τα άτομα που κάνουν τέτοια εγκλήματα ζουν ανάμεσά μας!

Αναμένουμε από όποιον έχει την οποιαδήποτε πληροφορία να την καταθέσει και βέβαια την Ελληνική αστυνομία να κάνει επιτέλους το αυτονόητο. ΄Αμεσα»!