Η γυμναστική αποτελεί κομβικό στοιχείο του ισορροπημένου τρόπου ζωής. Όχι μόνο μας κάνει να δείχνουμε καλύτεροι αλλά μας βοηθά και να νιώθουμε καλύτερα, μιας και συμβάλλει στην διαχείριση του χρόνιου πόνου, στην καλύτερη ισορροπία αλλά και τον καλύτερο ύπνο. Είναι όμως, επίσης σημαντικό να καταναλώνουμε τα σωστά ροφήματα και τρόφιμα πριν αλλά και μετά τις προπονήσεις μας ώστε να αποκομίζουμε τα μέγιστα, όπως αναφέρει το vita.

Υδατάνθρακες και πρωτεΐνη VS λίπους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καλύτερες τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε για την μέγιστη καύση λίπους περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεΐνης.

«Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που «καίνε περισσότερο λίπος», οι τροφές που θεωρούνται ως επί το πλείστον πρωτεϊνικές «πηγές» όπως τα αυγά, τα πουλερικά και τα ψάρια, έχουν υψηλότερο θερμικό αποτέλεσμα όταν καταναλωθούν, πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι χρειάζεται από το σώμα σας περισσότερη ενέργεια για να τα αφομοιώσει, συγκριτικά με τους σκέτους υδατάνθρακες, όπως τα φρούτα» μας εξηγούν οι ειδικοί.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενισχύσετε την λειτουργία του μεταβολισμού σας όταν συμπεριλαμβάνετε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα, ειδικά μετά από μια σκληρή προπόνηση που περιλαμβάνει ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη. Ωστόσο, αν και η πρωτεΐνη είναι βασικό συστατικό για την καύση περισσότερου λίπους κατά την άσκηση, είναι σημαντικό να τη συνδυάσετε με υδατάνθρακες. «Μια τροφή πλούσια σε υδατάνθρακα θα σας δώσει την απαραίτητη ενέργεια ενώ η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά».
Pre-workout σνακ

Μερικές από τις καλύτερες προτάσεις που μας δίνουν οι ειδικοί, περιλαμβάνουν:
Φρούτα και φυστικοβούτυρο

Πάρτε φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, μπανάνες ή μήλα και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας. Το φυστικοβούτυρο συγκεκριμένα, περιέχει μία από τις υψηλότερες ποσότητες πρωτεΐνης, αλλά μπορείτε επίσης να απολαύσετε τα φρούτα σας με βούτυρο αμυγδάλου, βούτυρο από κάσιους ή οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών με πρωτεΐνη προτιμάτε.
Γιαούρτι και μούρα

Το γιαούρτι είναι μια πλούσια πηγή πρωτεΐνης. Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα μούρα της επιλογής σας, όπως βατόμουρα ή φράουλες ως υδατάνθρακες που περιέχουν φυσικά σάκχαρα και θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενέργεια για την προπόνησή σας.
Smoothie φρούτων

Το διασκεδαστικό μέρος της παρασκευής smoothies είναι ότι υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που μπορείτε να δημιουργήσετε, που σημαίνει ότι δεν θα βαρεθείτε ποτέ. Οι ειδικοί προτείνουν να συνδυάσετε ακτινίδια και βατόμουρα είτε με γάλα χαμηλών λιπαρών είτε με γάλα φυτικής προέλευσης και πάγο. Προσθέστε και μια κουταλιά φυστικοβούτυρο για να έχετε την απαραίτητη πρωτεΐνη.