Η μεγάλη παραγωγή του MEGA «Η γη της ελιάς», με το έντονο σασπένς και τις απανωτές ανατροπές διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία και δικαίως είναι ένας από τους άσσους του καναλιού.

Δυνατό όπλο στη φαρέτρα της σειράς, παλιοί, καταξιωμένοι ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου, οι οποίοι μας χαρίζουν εξαιρετικές ερμηνείες σε βασικούς για την πλοκή ρόλους. Μεταξύ αυτών, τρεις κυρίες της υποκριτικής, η Μάρω Κοντού, η Λυδία Κονιόρδου και η Άντζελα Γκερέκου, που η σύμπραξή τους στη σειρά, χάρη στον σκηνοθέτη Αντρέα Γεωργίου και τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου, έφερε στη μικρή οθόνη μια απρόσμενη φρεσκάδα με vintage νότες.

Ο φακός του protothema.gr απαθανάτισε τις τρεις ηθοποιούς σε χαλαρές, κεφάτες στιγμές στο Σούνιο –ένα από τα μέρη όπου γυρίζεται «Η γη της ελιάς», - αποτυπώνοντας τη μοναδική χημεία αλλά και τη θετική τους διάθεση, παρά τα πολύωρα γυρίσματα.

Στις backstage φωτογραφίες, μητέρα, κόρη και ξαδέλφη, όπως παρουσιάζονται στη σειρά, βρίσκονται στο Σούνιο όπου μένει η Μαρία Αναγνώστου (Μάρω Κοντού). Οι τρεις τους περνούν ένα τριήμερο μαζί όταν ένα τυχαίο γεγονός βάζει σε σκέψεις την Αθηνά (Άντζελα Γκερέκου) πως η μητέρα της τής κρύβει κάτι. Την ίδια υποψία έχει και η Μαργαρίτα (Λυδία Κονιόρδου). Μήπως το μυστικό σχετίζεται με την Αντιγόνη (Ήβη Νικολαΐδου);