Στην καρδιά της Πελοποννήσου υπάρχει εδώ και 21 χρόνια μια αποδεδειγμένα ακατάλληλη γέφυρα που αποτελεί κύρια οδική αρτηρία καθώς ενώνει την Λακωνία από τη μία όχθη του ποταμού Ευρώτα στην άλλη. 

Πρόκειται για μια μεταλλική γέφυρα παλαιού τύπου που αν βρεθείτε για πρώτη φορά μπροστά της και δεν την διασχίζει εκείνη την στιγμή κάποιος άλλος ακόμα οδηγός το πιο πιθανό είναι να πιστέψετε πως έχετε πάρει λάθος δρόμο.

Τα σκουριαμένα σίδερα που την αποτελούν καθώς και το κατεστραμμένο οδόστρωμα σε συνδυασμό με τον εκκωφαντικό ήχο που παράγεται όταν την διασχίζουν οχήματα ειδικά βαρέου τύπου την καθιστούν κυριολεκτικά γέφυρα του τρόμου. Αν έχετε ειδικά την ατυχία την στιγμή που την διασχίζετε να στριμωχτείτε από κάποιο άλλο όχημα τύπου τρακτέρ ή φορτηγό (αν τελικά χωρέσετε) θα νιώσετε τόσο άβολα που είναι ικανό να σας οδηγήσει ακόμα και στην σκέψη να εγκαταλείψετε το όχημα σας και να τρέξετε στο κοντινότερο άκρο της συγκεκριμένης γέφυρας προκειμένου να νιώσετε ασφαλείς.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όπως λέει και ο λαός και σε συνδυασμό με τις αμείλικτες εικόνες από το drone της ομάδας Up Stories το συμπέρασμα είναι ένα. Αυτή η γέφυρα Κύριοι Κύριοι των αρμόδιων υπηρεσιών μια μέρα θα πέσει και τότε κανείς μα κανείς δεν θα πρέπει να προσποιηθεί πως έπεσε από τα σύννεφα η πως δεν γνώριζε.

Η απεγνωσμένη έκκληση του Νομάρχη Λακωνίας προς τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου πριν από 13 χρόνια και δέκα χρόνια σχεδόν μετά το πρώτο πόρισμα για άμεση αντικατάσταση της συγκεκριμένης γέφυρας μαρτυρά την σκληρή πραγματικότητα.


Απίστευτο κι όμως Ελληνικό! Η απαγορευμένη εδώ και 21 χρόνια "σάπια" γέφυρα του Ευρώτα Up'ο ψηλά.