Η προγραμματισμένη για την Ιταλία Διεθνική Συνάντηση  των συμμετεχόντων μαθητών κι εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα Erasmus+ ''Living in the Era of Climatic Change'' με κωδικό 2020-1-ES01-KA229-082206_4 με τους εταίρους μας από Ισπανία (Συντονίστρια χώρα), Ιταλία και Πορτογαλία έλαβε χώρα στην περιοχή Bagheria του Παλέρμο από 27 έως και 02 Απριλίου 2022  και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. 

Ειδικότερα από το 14ο Γυμνάσιο Πάτρας οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί Παρασκευόπουλος Σπυρίδων ΠΕ06 (Υπεύθυνος Επικοινωνίας - Contactο Γ Person), Παππά Βαιλική ΠΕ03 και έξι (06) μαθητές/ μαθήτριες (Μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας) είχαν την ευκαιρία : 

  1. Να γνωρίσουν μέρος της Ιταλικής ιστορίας και παράδοσης. 
  2. Να επισκεφτούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. 
  3. Να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας αλλά και των άλλων συμμετεχουσών χωρών. 
  1. Να εμπλακούν σε δραστηριότητες αθλητικού, οικολογικού και επιστημονικού χαρακτήρα χρησιμοποιώντας την μέθοδο STEAM (πεζοπορία στην φύση, μελέτη χλωρίδας-πανίδας και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, λήψη φωτογραφιών 360 μοιρών τις οποίες μετατρέψαμε σε βίντεο). 
  1. Να πληροφορηθούν για τις γαστρονομικές παραδόσεις των συμμετεχουσών χωρών. 
  1. Να απολαύσουν πραγματικά την Ιταλική φιλοξενία και να θαυμάσουν την άψογη οργάνωση της συνάντησης. 
  1. Να γνωριστούν μεταξύ μας μέσα από δραστηριότητες παρουσίασης των σχολείων και των πόλεών  καθώς και των γλωσσών τους. 
  1. Να συσφίξουν τις μεταξύ μας σχέσεις, να επικοινωνήσουν ,να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα περιβαλλοντικά θέματα που μας απασχολούν από κοινού. 
  2. Να συνεργαστούν για την λεπτομερής θέσπιση των δραστηριοτήτων του προγράμματος για την επίτευξη των τελικών του στόχων τις οποίες θα διεξάγουν στην επόμενη συνάντησή τους τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Πάτρα.