Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα στην Πάτρα, στο πλαίσιο του τριήμερου συνεδρίου «Συμπαίκτες στο μέλλον του αθλητισμού» για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον αθλητισμό.

Ο κ. Πέτσας θα απευθύνει χαιρετισμό στην 2η ενότητα των εργασιών έναρξης του τριήμερου συνεδρίου στις 12 το μεσημέρι, όπου και αναμένεται να ζητήσει από τους Δημάρχους της Δυτικής Ελλάδος να προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα «Πέλοπας».
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του κ. Πέτσα –προκειμένου να επισπευσθεί η σχετική διαδικασία από την πλευρά των Δήμων– σε συνέχεια της συνάντησης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Μάλιστα, γι’ αυτό το σκοπό, ο κ. Πέτσας απέστειλε χθες επιστολή καλώντας όλους τους Δήμους που δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη στην καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων εντός των διοικητικών τους ορίων, να το πράξουν, προκειμένου –όπως σημειώνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών– να μπορεί να σχεδιαστεί, στοχευμένα και αποτελεσματικά, η προτεραιοποίηση της αναβάθμισης και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών υποδομών σε όλη τη χώρα, μέσω της ενεργοποίησης των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Επισημαίνεται ότι η ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Υφυπουργείου Αθλητισμού για δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Υποδομών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Μέχρι στιγμής, στην καταγραφή των αθλητικών τους εγκαταστάσεων έχουν προχωρήσει περισσότεροι από 280 Δήμοι της χώρας, ενώ –σε επόμενο χρόνο– στην ψηφιακή πλατφόρμα «ΠΕΛΟΠΑΣ» θα κληθούν να δηλώσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις τόσο οι 13 Περιφέρειες, όσο και τα νομικά πρόσωπα Δήμων και Περιφερειών.
23 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ

Εξ άλλου, ο κ. Πέτσας, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, αναμένεται να αναφερθεί και στην ένταξη έργων ύψους 389 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”, αρκετά από τα οποία αφορούν και την Δυτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών θα κάνει αναφορά στην έγκριση ποσού 23 εκατ. ευρώ για δράση αστικής αναζωογόνησης με σκοπό την αναβάθμιση περιοχών που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Οι παρεμβάσεις αφορούν κάπου 200 χωριά και οικισμούς της Δυτικής Ελλάδας και αποσκοπούν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των εισόδων τους.