Στην σύλληψη των γονιών των τριών ανήλικων παιδιών, όπου βρέθηκαν το πρωί να ζουν μέσα στο σπίτι τους υπό συνθήκες παραμέλησης ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ του Αγίου Παντελεήμονα.

Το σπίτι της οικογένειας σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr βρίσκεται κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ για την κατάσταση όπου ζούσαν τα παιδιά ελληνικής καταγωγής δεν είχαν γίνει μόνο μια, αλλά δυο αναφορές στο «Χαμόγελο του Παιδιού» σύμφωνα με τον πρόεδρο Κώστα Γιαννόπουλο.

«Είχαμε δεχτεί δυο τηλεφωνήματα από διαφορετικά άτομα της περιοχής που ανέφεραν τα όσα ζούσαν τα παιδιά. Εμείς φτιάξαμε μια αναφορά και την μεταβιβάσαμε τον Φεβρουάριο, η οποία περιλαμβάνει όλα όσα μας είχαν γίνει γνωστά μέχρι τότε. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με εντολή εισαγγελέα αρχικά στο αστυνομικό τμήμα κι από εκεί στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ Γιαννόπουλοςς.

Τα τρία παιδιά μεταξύ τριών και εννέα ετών βρέθηκαν να ζουν υπό συνθήκες «φρικτής παραμέλησης», όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο twitter το Χαμόγελο του Παιδιού. «Ζούσαν με κατσαρίδες και ποντίκια και μάλλον έχουν πληγές από αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του Οργανισμού. Τα παιδιά φέρουν πληγές με αποτέλεσμα οι συνεργάτες του οργανισμού να τα μεταφέρουν στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν και τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.