Στη στήλη “Vintage Stories” της εκπομπής «Πάμε Δανάη» μίλησε ο Πέτρος Ξεκούκης, ο οποίος θυμήθηκε άγνωστες ιστορίες από τα γυρίσματα της σειράς «Άγγιγμα Ψυχής».

«Στο άγγιγμα ψυχής υποδύθηκα τον κακό, που παρακολουθούσε τον ιερέα και έπρεπε να καταδίδει στον Μητροπολίτη την κάθε του κίνηση. Η επιτυχία της σειράς ήταν τεράστια, ζούσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Όλες οι γυναίκες που έβλεπαν στο δρόμο τον Σταύρο Ζαλμά με τα ράσα, του φιλούσαν το χέρι νομίζοντας στην πραγματικότητα ότι είναι ιερέας. Ο κόσμος λάτρευε τον Σταύρο Ζαλμά, όπως και όλους εμάς. Περάσαμε υπέροχα.

Θυμάμαι τη σκηνή που ο Μανουσάκης με είχε βάλει να τρέχω πάνω σε μια ξερολιθιά στα Ζαγοροχώρια, παρακολουθούσα τον ιερέα της σειράς. Κάποια στιγμή, άρχισε να καταρρέει ο τοίχος μαζί με τις πέτρες και εμένα και φώναζα “πέφτω παιδιά”. Έπαιζα στο θέατρο και μια κυρία ανέβηκε πάνω στη σκηνή, με χαστούκισε και μου είπε: “τα μάτια σου έχει βγάλει ο πάπας και τον κυνηγάς έτσι άθεε;”», είπε αρχικά ο Πέτρος Ξεκούκης.

Ο Πέτρος Ξεκούκης είπε στη συνέχεια: «Από τον Γιάννη Βόγλη θυμάμαι τις συμβουλές που μου έδινε για το πώς έπρεπε να μιλήσω. Με πρόσεχε πάντα. Από την Έλενα Ναθαναήλ θυμάμαι τον καλό της λόγο και την ενθάρρυνση που μου έδινε ως νέος – τότε – ηθοποιός. Από τον Πέτρο Φυσσούν θυμάμαι αυτό που μου είχε πει: “είσαι πανευτυχής Ξεκούκη, γιατί εγώ έχω μια κόρη που είναι μοναχή και εσύ έχεις μια αδερφή μοναχή”.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ήταν πάρα πολύ αγχωμένος αλλά μοναδικός. Επειδή ήταν πολύ ωραίο παιδί πήγαινα διπλά του και τον πείραζα πάντα, γιατί του ζητούσαν αυτόγραφα και εμένα δεν με πλησίαζε καμία κοπέλα. Ο Χριστόφορος έδειξε από τότε μεγάλο υποκριτικό και συγγραφικό ταλέντο. Έλεγε συνέχεια αν μπορούσε να προσθέσει ατάκες στο κείμενο».

Ο Πέτρος Ξεκούκης είπε κλείνοντας: «Πριν ξεκινήσει η σειρά είχαμε πολλές αντιδράσεις από οργανώσεις αλλά και από ιδιώτες. Ο Μανουσάκης με παρακάλεσε να πάω μαζί του σε συνάντηση με τον τότε μακαριστό Χριστόδουλο, επειδή χρησιμοποιούσα περισσότερο τους εκκλησιαστικούς λόγους. Μας είχε ρωτήσει αν η κοπέλα που θα αγαπήσει τον ιερέα είναι άθεη και μετά μας παρακάλεσε στο τέλος της σειράς να δείξουμε τη μετάνοια.

Τελειώνοντας τη σειρά, ο Μανούσος Μανουσάκης τήρησε το λόγο του και οι κεντρικοί ήρωες της σειράς δεν ενωθήκαν ποτέ. Η τηλεθέαση έσπασε ρεκόρ και άγγιξε το 70%. Οι τηλεθεατές πέρασαν τα 3 εκατομμύρια και όλοι χαρήκαμε που γίναμε γνωστοί».