Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ότι η Τουρκία βρίσκεται κοντά, στο να γίνει η ηγέτιδα χώρα της περιοχής και του κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του, έκανε λόγο πως η τουρκική οικονομία δέχεται «απανωτά χτυπήματα» από αυτούς που έκαναν τα πραξικοπήματα και ότι πρέπει η Τουρκία να χαλάσει τα σχέδια σε όσους της επιτίθενται, μέσα στο 2023.

Παρόλο που στην Τουρκία, η τουρκική λίρα έχει φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ η χώρα είναι δεύτερη σε πληθωρισμό παγκοσμίως, μόνο πίσω από τη Ζιμπάμπουε, ο οποίος έφτασε στο 61,14% τον Μάρτιο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατυμπανίζει ότι η Τουρκία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, στο να γίνει η ηγέτιδα χώρα της περιοχής και του κόσμου.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Το αποτέλεσμα που δεν πέτυχαν με την πολιτική κηδεμονία, με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και το πραξικόπημα, θέλουν να το κάνουν με την οικονομία. Είναι χρέος για την τιμή μας, να τους χαλάσουμε αυτά τα σχέδια για το 2023», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Το αποτέλεσμα που δεν πέτυχαν με την πολιτική κηδεμονία, με τις τρομοκρατικές οργανώσεις και το πραξικόπημα, θέλουν να το κάνουν με την οικονομία. Είναι χρέος για την τιμή μας, να τους χαλάσουμε αυτά τα σχέδια για το 2023.
Ερντογάν: Είμαστε πολύ κοντά στο να γίνουμε η ηγέτιδα χώρα της περιοχής και του κόσμου

O λαός μας γνωρίζει και ξέρει, πως βρίσκεται κοντά να φτάσει στους στόχους αιώνων. Σε τέτοια απόσταση, όσο το άπλωμα του χεριού του. Πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά πως είμαστε τόσο κοντά όσο ποτέ, για να γίνουμε η ηγέτιδα χώρα της περιοχής και του κόσμου. Έχουμε υποσχεθεί στον λαό μας ότι δεν θα επιτρέψουμε η Τουρκία να χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία», τόνισε ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα η κόντρα του Ερντογάν με την αντιπολίτευση συνεχίζεται, με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να τον χαρακτηρίζει, «εισπράκτορα της συμμορίας των 5 μεγάλων κατασκευαστών», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε πως, «στην πατρίδα μου, τον εισπράκτορα τον αποκαλούμε εισπράκτορα, όπως και τη συμμορία την αποκαλούμε έτσι».