class="nH V8djrc byY">
 
Στο μήνυμά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ  Γιάννης Καρβέλης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, αναφέρει:
 
Με αφορμή την σημερινή ημέρα, που είναι αφιερωμένη στην Υγεία, μου δίνεται η ευκαιρία να εξάρω το σπουδαίο έργο που επιτελείται μέσα στις δομές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Περίθαλψης.
 
Η Υγεία, κόρη του Ασκληπιού είναι βαθιά συνδεδεμένη, από αρχαιοτάτων χρόνων, με την πρόληψη και τη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Και οι δύο αυτοί πυλώνες της Υγείας, δηλαδή η πρόληψη και η διατήρηση της άρτιας ψυχικής και σωματικής ευεξίας, αποτελούν το επίκεντρο των επαγγελματιών υγείας, με ενδιάμεσο στάδιο, κάποιες φορές, τη θεραπευτική παρέμβαση.
 
Με σημεία των καιρών την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανάγκη άρσης των κοινωνικών, πολιτισμικών, οικονομικών και υγειονομικών ανισοτήτων, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, οφείλουμε όλοι μας, ανεξαιρέτως, να δείξουμε εμπιστοσύνη στους υπηρετούντες την Υγεία.
 
Για τη σημερινή ημέρα, ας είναι το μήνυμά μας η ένδειξη εμπιστοσύνης και σεβασμού σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που έχει ρόλο στην πρόληψη, στη διάγνωση και στην αποκατάσταση μιας παθογόνου κατάστασης, συμβάλλοντας στην πλήρη αποθεραπεία και αποκατάσταση κάθε ασθενούς.
 
Οι άνθρωποι της Υγείας υπηρετούν με συνέπεια και ευθύνη τα καθήκοντά τους, αναγνωρίζοντας την εξατομίκευση κάθε περιστατικού που παρακολουθούν, χωρίς διακρίσεις και στεγανά. Είναι οι άνθρωποι που βάζουν πάνω από όλα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την ποιοτική παρουσία του ώστε να λειτουργεί εύρυθμα, τόσο σε εξατομικευμένο επίπεδο, όσο και ως μέλος του συνόλου.