Η δήλωση της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας για εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας έγινε δεκτή από την  Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. (https://ayla.culture.gr/b-stadio-eggr-ee-apk-2022/).

Ήταν το πρώτο βήμα για την εγγραφή του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού. Ενόψει του δεύτερου σταδίου, της δημόσιας διαβούλευσης και της συμπλήρωσης του Δελτίου η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 και ώρα 7:00μ.μ. στα Παλαιά Σφαγεία (αίθουσα Καραγκιόζη)  συνάντηση -συζήτηση σχετικά με  την σύνταξη του δελτίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην οποία καλεί φορείς, κοινότητες, μεμονωμένα άτομα, «παλιούς Καρναβαλιστές», εκπροσώπους πληρωμάτων, συλλόγους και όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν προσφέροντας τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους για την εξασφάλιση μιας επιτυχούς τελικής υποβολής του Δελτίου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και με σκοπό την ανάδειξη και τη διαφύλαξη του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κατά τη συνάντηση με τους ενδιαφερόμενους στα Παλαιά Σφαγεία θα οριστεί επιτροπή σύνταξης του Δελτίου με συντονιστή έναν ειδικό. Η επιτροπή θα επεξεργαστεί και θα συνθέσει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για την σύνταξη και κατάθεση του Δελτίου στην Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ από 1 έως 31 Μαΐου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε: https://ayla.culture.gr/purpose/diadikasia_eggrafis/