O Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ανθουπόλεως, ο οποίος δραστηριοποιείται με επιτυχία και στο κομμάτι των παραδοσιακών χορών, γέμισε το βράδυ της Κυριακής, 3/4/2022, από πανδαισία ηπειρώτικων ρυθμών και ηχοχρωμάτων.

Ύστερα από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και του χοροδιδασκάλου, κ. Βαλεντίνου Αθανασόπουλου, επισκέφθηκε την non covid αίθουσα του Συλλόγου ο χοροδιδάσκαλος και Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, Χάιδας Αλέξανδρος.

Στη δίωρη σεμιναριακού τύπου πρόβα διδάχτηκαν χοροί και τραγούδια από τις περιοχές της Κόνιτσας και του Ζαγορίου. Επίσης, έγινε ερμηνεία συγκεκριμένων ηπειρώτικων ρυθμών με ηπειρώτικο ντέφι, αναλύθηκε η ιστορία των χορών, όπως, επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους/στις χορευτές/τριες του συλλόγου της Ανθουπόλεως να ρωτήσουν και να συζητήσουν αναφορικά με τον πλούτο και τη μαγεία του ηπειρώτικου λαϊκού πολιτισμού.

Το δίωρο αυτό σεμινάριο ηπειρώτικων χορών και τραγουδιών αποτέλεσε την αρχή μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο πολυπληθών συλλόγων. Στο τέλος της επίσκεψης οι δύο σύλλογοι έδωσαν ραντεβού για μια κοινή πρόβα, αυτή τη φορά, στο χώρο πολιτιστικών δράσεων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, «Το Σπίτι του Ηπειρώτη».