Συστατικά

Για τη βάση θα χρειαστείς

2 συσκ. μπισκότα γεμιστά
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
50 γρ. φουντούκι τριμμένο

Για τη γέμιση

400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
700 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα

Για την ganache

150 γρ. σοκολάτα 60%
125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. ρούμι
1 κ.σ. μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάση

Προθερμαίνεις το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
Βουτυρώνεις μια φόρμα.
Θρυμματίζεις τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας για να πάει παντού.
Απλώνεις το μίγμα στη φόρμα και στα πλαϊνά της μέρη.
Με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι ισιώνεις τη βάση.
Σκορπάς το κροκάν και αφήνει τη βάση να ψηθεί για 10 περίπου λεπτά.
Την βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις να κρυώσει.

Γέμιση

Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνεις να κρυώσει.
Ρίχνεις σε ένα μπολ τυρί κρέμα και το χτυπάς με το μίξερ.
Προσθέτεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα ή εναλλακτικά ανακατεύεις το μίγμα με το σύρμα.
Ρίχνεις ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη σοκολάτα και τις βανίλιες.
Ανακατεύεις το μείγμα και ρίχνεις το γιαούρτι και τα μπισκότα.
Απλώνεις τη γέμιση στη βάση και τη βάζεις στο φούρνο για μία περίπου ώρα.

Ganache

Ζεσταίνεις την κρέμα.
Ρίχνεις τη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτεις τη ζεστή κρέμα.
Περιμένεις 2-3 λεπτά και γυρνάς το μείγμα με ένα κουτάλι ή τη σπάτουλα.
Προσθέτεις το ρούμι και το μέλι και ανακατεύεις καλά.
Ρίχνεις τη ganache στο cheesecake και το βάζεις στο ψυγείο.
Είναι έτοιμο.

Πηγή: tlife.gr