Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς Άγριες Μέλισσες. Ο Λάμπρος και ο Ζάχος παίρνουν μια πολύ σημαντική πληροφορία. Οι αποκαλύψεις που τους κάνει ο Τάσσιος τους οδηγούν στην απόφαση να γραφτούν σε μια σκακιστική λέσχη, προκειμένου να μπορέσουν να πλησιάσουν τον άνθρωπο που μιλάει στις ταινίες.

Μια ξαφνική σύλληψη, όμως, θα φέρει την επίμαχη έκθεση σε λάθος χέρια, γεγονός που θα τους βάλει όλους σε κίνδυνο, όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στο περιοδικό «Τηλεθεατής». Παρά τα εμπόδια, δεν καταθέτουν τα όπλα. Προσεγγίζουν τον αδελφό του Ξανθού, αλλά και πάλι μια δυσάρεστη έκπληξη θα ανατρέψει τα σχέδιά τους. Στις Άγριες Μέλισσες ο Θόδωρος Ξανθός αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος απ’ ότι περίμεναν.

Παράλληλα, η Ελένη παίρνει μια παράτολμη απόφαση στις Άγριες Μέλισσες. Δέχεται να κρύψει προσωρινά τον Βαρουξή, αλλά η ασφάλεια ήδη ψάχνει στο χωριό κι αν την ανακαλύψουν, το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι μεγάλο. Στο μεταξύ, η έκθεση έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στον Ντούνια, ο οποίος ζητά εξηγήσεις από τον Ξανθό.