Ως δήλωση αποποίησης τυχόν επιπλέον αξιώσεων αποζημιώσεων από τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό ερμηνεύεται από νομικούς η απόδειξη είσπραξης του ποσού των 2.000 ευρώ που θα επισυνάψουν οι ενδιαφερόμενοι στο φάκελο που θα υποβάλλουν για την καταβολή του ποσού από την εταιρία.

Το ζήτημα της αποποίησης άλλων αξιώσεων (πέραν των 2.000 ευρώ) είχε απασχολήσει επί μακρόν την επικαιρότητα με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να ξεκαθαρίζουν πως αυτές θα μπορούν να διεκδικηθούν στα δικαστήρια και νομικούς κύκλους να επιμένουν πως κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο να το αποδεχτεί η εταιρία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του dikastiko.gr, πράγματι στον φάκελο που θα πρέπει να υποβάλλουν όσοι ζητήσουν να πληρωθούν τις 2.000 ευρώ και συγκεκριμένα στην απόδειξη πληρωμής υπάρχει μια ξεκάθαρη αποστροφή που συνιστά – κατά τους δικηγόρους- δήλωση αποποίησης περαιτέρω αποζημίωσης:

«Υπό την επιφύλαξη καταβολής του ποσού των 2. 000 € στον υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό με IBAN ……. που τηρώ στην τράπεζα ………. δηλώνω ότι το ως άνω ποσό θα μου καταβληθεί για το ανώτερο συμβάν και συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που υπέστην εξαιτίας της παραμονής μου την 24/25 Ιανουαρίου 2022 στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής οδού».

Ξεκάθαρη δήλωση
Κατά την δικηγόρο Κατερίνα Φραγκάκη, που εκπροσωπεί πολλούς εγκλωβισμένους στη Αττική Οδό που έχουν στραφεί και δικαστικά αξιώνοντας επιπλέον αποζημιώσεις, η δήλωση είναι απολύτως ξεκάθαρη και ουσιαστικά ζητεί από τους πολίτες να παραιτηθούν από κάθε περαιτέρω αξίωση:

«Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται, για να μπορέσουν να αποζημιωθούν. Αφενός η Αττική οδός έχει καθυστερήσει σημαντικά στην καταβολή των 2000 Ευρώ, αφετέρου στέλνει επιστολές σε όσους έκαναν την αίτηση καθιστώντας σαφές ότι από τη στιγμή που λάβουν την αποζημίωση των 2.000 Ευρώ δεν θα έχουν άλλη αξίωση για την ηθική τους βλάβη, δηλώνοντας ρητά ότι η ικανοποίηση τους είναι εύλογη. Με αυτόν τον τρόπο η Αττική Οδός αντικαθιστά την ελεύθερη κρίση του δικαστή για τα πραγματικά περιστατικά του εγκλωβισμού , το είδος της προσβολής, την έκταση της βλάβης και τις συνθήκες που βίωσε το κάθε πρόσωπο ξεχωριστά κατά τον εγκλωβισμό του στις 24-25/1/2022».