Στην Φλωρεντία βρίσκεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αρτέμιο Φράνκι τον αείμνηστο πρόεδρο της UEFA και της ιταλικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αλλά φρόντισε να βάλει φρένο στα όνειρα των συμπατριωτών του.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο (γεννημένος στην Ελβετία από Ιταλούς γονείς) ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου για την πιθανότητα η εθνική Ιταλίας να βρεθεί στο Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο κι η απάντηση του δεν άφησε κανένα περιθώριο.

«Ο αποκλεισμός της Ιταλίας ήταν ένα σοκ. Δείχνει όμως ότι υπάρχει κι ένα πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λύσουμε δουλεύοντας πολύ με τους νέους», είπε αρχικά ο πρόεδρος της FIFA κι όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα για μια πιθανή δεύτερη ευκαιρία ξεκαθάρισε: «Ας είμαστε σοβαροί σας παρακαλώ».

Από και πέρα ο Ινφαντίνο εξέφρασε και την απορία «για ποιο λόγο δεν έχει μετονομαστεί το Ολίμπικο της Ρώμης σε Πάολο Ρόσι! Ο Ρόσι είναι μία από τις πλέον επιδραστικές μορφές του ιταλικού ποδοσφαίρου», ενώ έχοντας εμφανώς καλή διάθεση αστειεύτηκε με τους Ιταλούς δημοσιογράφους όταν τον ρώτησαν για το αν παρακολουθεί το ιταλικό πρωτάθλημα...

«Κατ' αρχήν πρέπει να πούμε, μας και είμαστε στην Φλωρεντία, ότι η Φορεντίνα νίκησε, η Γιουβέντους έχασε, άρα είναι μια πολύ καλή εβδομάδα! Κι εγώ χαίρομαι επίσης γιατί κέρδισε η Ίντερ...»