Ποιος θυμάται την πρώτη εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη;

Δεδομένου ότι έχουν περάσει σχεδόν 27 χρόνια, λίγοι είναι εκείνοι που θα θυμούνται το πρώτο ντεμπούτο της κ. Νικολούλη στο «Φως στο Τούνελ».

Στην πρώτη της εμφάνιση στην τηλεόραση η Νικολούλη δεν είχε φορέσει κάποιο κόκκινο σακάκι, αλλά ένα γαλάζιο ταγιέρ, ενώ το μαλλί της ήταν κοντό, ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής.

Όσο για τα πρώτα της λόγια; «Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι και καλό χειμώνα. Φως στο Τούνελ, λοιπόν, ο τίτλος της νέας εκπομπής που απόψε κάνει την παρθενική της εμφάνιση. Πριν μπούμε στο Τούνελ της αναζήτησης θα μου επιτρέψετε σαν οικοδέσποινα που είμαι, να σας καλωσορίσω και να σας ξεναγήσω σε αυτόν εδώ τον χώρο. Αυτός ο χώρος λέγεται στούντιο, πλατό για τους τεχνικούς και τους ανθρώπους της τηλεόρασης. Για εμένα είναι σπίτι. Ένα ζεστό φιλόξενο σπίτι, στο οποίο θα βρισκόμαστε κάθε Τρίτη βράδυ μαζί».


ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ 03/10/1995 Μέρος 1

Η πρώτη υπόθεση
H πρώτη υπόθεση που «έπαιξε» ποτέ στην ιστορία της εκπομπής είχε να κάνει με την εξαφάνιση ενός μωρού, το οποίο η οικογένειά του το αναζήτησε στο Φως στο Τούνελ είκοσι χρόνια μετά. Ποιο είναι τώρα το «μυστήριο» που παρατηρήσαμε στο ρετρό βίντεο; Το στούντιο της Αγγελικής Νικολούλη, το οποίο θύμιζε περισσότερο σαλόνι σπιτιού, παρά κάποιο σκηνικό εκπομπής.

Όπως είχε πει η ίδια τότε «Ο καναπές, τα λουλούδια, το γραφείο, όλα θυμίζουν ένα σπίτι. Όπως μπαίνουμε εμείς στο δικό σας, έτσι θα μπαίνετε κι εσείς στο δικό μας. Το μοναδικό στοιχείο που θυμίζει στούντιο είναι η γιγαντιαία οθόνη». Το συγκεκριμένο κόνσεπτ πάντως στη συνέχεια άλλαξε, με τη δημοσιογράφο να αφήνει στην άκρη το πλατό-σπίτι για ένα υπερσύγχρονο στούντιο, όπως αυτό μέσα στο οποίο τη βλέπουμε σήμερα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αν κάτι δεν έχει αλλάξει σε όλα αυτά τα χρόνια της εκπομπής, είναι ο σκηνοθέτης της, ο Σωτήρης Σπαθάρας ή Σωτηράκης, όπως τον αποκαλεί συχνά η Αγγελική Νικολούλη. Είναι γιος του διάσημου καραγκιοζοπαίκτη Ευγένιου Σπαθάρη, ενώ με τη δημοσιογράφο συνεργάζονται ασταμάτητα από το 1995 μέχρι και σήμερα.


ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ 03/10/1995 Μέρος 2