Έναν εφιάλτη έζησε φαρμακοποιός στα Χανιά, στην Κρήτη. Ο φαρμακοποιός έπεσε θύμα απάτης και είδε να του αποσπούν το ποσό των 127.500 ευρώ.

Ο δράστης πήρε τηλέφωνο στο φαρμακείο και συστήθηκε ως αστυνομικός του τοπικού Τμήματος. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν υπάλληλος του φαρμακείου, ο οποίος άκουσε τον δράστη να του λέει ότι, επειδή πήρε κάποια φάρμακα από το φαρμακείο έπρεπε να τα πληρώσει και ζήτησε τον λογαριασμό του ιδιοκτήτη να του βάλει τα χρήματα.

Ο υπάλληλος επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη με τον τελευταίο να πείθεται να δώσει τον λογαριασμό του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr.

Μέσα σε μία στιγμή και αφού ο δράστης έλαβε τον λογαριασμό τράπεζας του ιδιοκτήτη, έκαναν “φτερά” 127,500 ευρώ! Μάλιστα, οι αναλήψεις έγιναν σε δύο δόσεις (των 90.000 και των 37,500 ευρώ).

Ευτυχώς για τον φαρμακοποιό, οι κινήσεις της Αστυνομίας ήταν άμεσες (και αφού ο τελευταίος είχε καταγγείλει το περιστατικό αλλά και στην τράπεζα).

Με την έρευνα που έγινε αποκαλύφτηκε ότι επρόκειτο για δράστη από τη Δυτική Αττική, ενώ και ο λογαριασμός στον οποίο μπήκαν τα χρήματα ήταν σε όνομα γυναίκας.

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης των δραστών, ενώ την ίδια στιγμή και αφού πείστηκε η τράπεζα ότι επρόκειτο για απάτη, τα χρήματα επεστράφησαν στον Χανιώτη.